Gå til sidens hovedinnhold

Kjønn i Hunstad kirke

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som kvinnen bak utsagnet som ble gjengitt som at «vi bryr oss ikke så mye om det» med kjønn i Hunstad kirke, vil jeg gjerne få oppklare til innringeren i Åpen linje som var opptatt av likestilling: Det et selvsagt vi i Hunstad kirke også! Og vi er opptatt av at begge kjønn skal være synlige og ha plass i gudstjenester og aktiviteter i Hunstad kirke. Det at vi er mange kvinner gjør det ekstra viktig å sikre at alle kjønn føler seg velkomne og ivaretatt, og å sørge for at unge finner gode forbilder, uansett kjønn. Det er vi veldig bevisst på.

Det vi ikke vil gjøre noe nummer av, er det at vi tilfeldigvis er mange kvinner i staben i akkurat denne kirka. Det er nemlig tilfeldig. Våre arbeidsgivere har tilsatt de beste søkerne til stillingene, uavhengig av kjønn. Dét er likestilling i praksis. At det er overraskende nok til å skape overskrifter får andre ta på sin kappe.

Det er i møte med sensasjonen over at vi er flere kvinner enn menn, at vi rett og slett må si at vi er mer interesseret i å gjøre en god jobb enn å snakke om kjønn. Vi jobber for at folk i Innstrandenområdet skal ha ei kirke som er der for dem gjennom hele livet. Det handler om gode gudstjenester og kirkelige handlinger, trosopplæring av høy kvalitet, et bredt musikk- og kulturliv, åpne kirkedører og gode fellesskap som tåler hele menneskelivet og gir rom for trosliv og åndelighet, glede og sorg.

Det er et flott arbeid, og vi trenger alltid flere frivillige som kan være med på laget. Ta gjerne kontakt, så skal vi kunne finne en viktig og meningsfull oppgave for deg også.

Kommentarer til denne saken