Tromsø og Helgeland er lik sant

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære Universitetet i Tromsø. Den sørlige delen av Nord-Norge er en region i vekst, som i resten av landsdelen. Ja, næringslivet går så det suser, og økonomien har i flere år nå vokst mer enn Norge sør for oss. Det eneste i økonomien som synker er arbeidsledigheten.
Likevel er finans- og næringsliv i regionen betenkt over et betydelig problem, og her kommer dere ved UiT inn i bildet: Vi trenger kvalifisert arbeidskraft. Vanlige jobber trenger å kobles med jobber med høyere utdanning både i privat og offentlig sektor for å ta vare på det næringslivet vi allerede har, og ikke minst for at det skal fortsette å vokse. Vi trenger mer høyere utdanning!

Bitter erfaring med et annet universitet har også gitt oss grunnlag til å sammenligne aktørene i høyere utdanning. Vi vet at vi må se etter ambisjoner og kvalitet, samfunnsansvar og integritet, og evne til gjennomføring og samarbeid. Dette ligger bak regionens dialog med så vel VID som med Universitet i Tromsø. Ingen er perfekte, og det er også spennende diskusjoner om potensialet ved UiT. Og for å være ubeskjedne, så tror vi at vi har noe å bidra med i et samarbeid med dere. Kompetansen for eksempel innen næringslivet i skjærgården og skogene, teknologi i industribyene, samt lærerutdanning ved Nesna er vi stolte av.

Mest av alt er vi stolte over unge og voksne som i alle livssituasjoner arbeider hardt for å skaffe seg høyere utdanning. Samtidig er vi misunnelige på den veksten i høyere utdanning UiT har klart å få til, spesielt hos de tidligere høgskolene i Alta, Harstad og Narvik. Når vi i disse dager ser ut over barne- og ungdomsflokkene som starter opp med barnehage og skole på Helgeland, er det derfor møtet med UiT som gir oss håp for framtiden.

Velkommen til skolestart blant oss på Helgeland.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags