Legg ekstra godt til rette slik at området igjen blir en attraksjon for lokalbefolkningen

Arthur Buchardt - hotell og eiendomsutvikler, sammen med Runar Berg og Trond Tørdal.

Rønvikfjellet, turisthytta, hotell, reiseliv

Skisser: Nordic Arkitekter

Arthur Buchardt - hotell og eiendomsutvikler, sammen med Runar Berg og Trond Tørdal. Rønvikfjellet, turisthytta, hotell, reiseliv Skisser: Nordic Arkitekter Foto:

Av
DEL

MeningerAlt tyder på at et flertall i Bodø bystyre i mai kommer til å gå inn for å bruke 88 millioner kroner på ny vei til Rønvikfjellet. Saken har passert PNM-komiteen, der et forslag fra MDG om å utsette saken ble nedstemt.

Dermed ligger alt til rette for ny vei, selv om kostnadsanslaget har økt fra 61 til 88 millioner siden forslaget ble lansert. Dette under forutsetning av at det bygges et nytt hotell på fjellet. I så fall vil investeringen på sikt lønne seg, både i form av nye arbeidsplasser og økte inntekter til bodøsamfunnet. 600 millioner i private investeringer kan utløses av veien, og i tillegg får man en ny vei som også løser trafikkproblemer.

Vi snakker nemlig om en av de viktigste innfartsårene til den fantastiske naturen rundt Bodø. Nærhet til naturen er et av de mest attraktive elementene ved det å bo i Bodø.

Det er neppe avgjørende for at noen bosetter seg her, men en svært viktig tilleggsfaktor når man skal tiltrekke seg innbyggere og kompetent arbeidskraft. Derfor er en bedre tilrettelegging for bruk av marka en god investering. Så langt har veien opp til Rønvikfjellet hatt en standard som har virket hemmende, både for byens egne innbyggere og tilreisende.

Platået på Rønvikfjellet framstår i dag som lite tiltrekkende og tilrettelagt for dem som benytter seg av marka. Ikke minst gjelder dette funksjonshemmede. Og bare for å gjøre det klart; Rønvikfjellet er ikke uberørt natur. Det er porten inn til uberørt natur.

I dag ligger det et gammelt forfallent turistanlegg her, som senest denne uken ble utsatt for innbrudd og hærverk. Et nytt moderne hotell vil gi et mye mer innbydende platå, et platå som er et av Nord-Norges mest fantastiske utkikkspunkter.

I tillegg vil det gi besøkende muligheter til mat, drikke, toalettbesøk. Kombinasjonen av dette og en ny og bedre vei kan bli en meget framtidsrettet løsning for hele Bodø. Nå som kommunen ser ut til å oppfylle sin del av «avtalen» bør det ikke være noe igjen som hindrer en investering på Rønvikfjellet.

Vi oppfordrer også hotell-investor Arthur Buchardt til å legge ekstra godt til rette slik at det nye hotell-området igjen blir en attraksjon for lokalbefolkningen og tilreisende som ikke skal bo der.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags