PASIENTREISER - et skrekkelig byråkrati

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En meget godt skrevet og begrunnet (an-)klage!  Det er forstemmende å lese om hvordan saksbehandlere i Pasientreiser herser med folk i en vanskelig situasjon. Det forekommer meg at ofte er nettopp STATEN den verste instansen du kan ha med å gjøre. Mer stivbente paragrafryttere skal du lete lenge etter.

De har jo for det meste med syke folk å gjøre, eller pårørende til syke. De som er syke/pårørende har nok med å kjempe mot sykdommen , om de ikke i tillegg må ta en kamp med Staten for å få delvis dekning for reiseutgifter.  Ja, for du får jo aldri full dekning. Men slike "utenforstående" omstendigheter har Staten/etaten ingen forståelse for. 

De har ikke reglement for praktisk forståelse og menneskelige hensyn.   Det kan se ut som om saksbehandlerne er pålagt å "byråkratisere" mest mulig, eller skal vi si kverulere?  

Jeg har selv blitt "pålagt" å være med i et forskningsprosjekt om senskader etter høydosebehandling for kreft som foregikk på Radiumhospitalet. Oppholdet varte i to dager. Når reisen skulle gjøres opp med Pasientreiser, kunne jeg ikke få dekket taxi siste stykket fordi det gikk buss. Jeg måtte ta taxi for å rekke oppsatt time, men det brydde de seg ikke om så lenge det gikk buss!  Jeg kunne heller ikke få dekket kost fordi jeg hadde dokumenterte matutgifter på langt under 300 kr.

En skrekkens etat å ha med å  gjøre!  Til gremmelse for mange!

Sigfred Dreyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken