Tilsvar trist for Rødøy

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arild Lorentsen, nå må jeg korrigere deg. For å ta det viktigste først, jeg har fremmet forslag om at legene fortsatt skal være stasjonert på Rødøya. Dette ble gjort under kommunestyremøtet(k-møte) 13/12-17.

«Forslag fra Ap/KrF:

1.Vakthavende lege stasjoneres på Rødøya i nær tilknytning til ambulansebåten. På denne måten oppnår en kort responstid for alle kretser. Det vil gi et bedre ambulansetilbud med både lege og ambulansebåt lokalisert på samme sted.

2.Hovedlegekontor tilbakeføres til Rødøya, inntil helsehuset i Jektvik står klart.»

Som nevnt i mitt forrige innlegg til AN ble legene flyttet av administrasjonen sommer 2017. Dette var en midlertidig ordning som selv da ble kraftig kritisert av opposisjonen under k-møte 26.juni. Saken var ikke til politisk behandling, men ble orientert om grunnet forespørsel fra politikere i opposisjonen.

Tiden gikk og legene ble sittende i Kila. I anledning k-møte 15/11-17 ble det stilt spørsmål fra undertegnede om når denne midlertidige ordningen skulle opphøre. Rådmannen prøvde først å ignorere spørsmålet. Deretter påstod ordfører at det var vedtatt i tidligere sak. Begge måtte gi tapt, og det ble enighet om saken måtte behandles politisk. Saken ble så utredet og lagt frem under k-møte 13/12-17, og i nettopp dette møtet fremmet undertegnende forslaget ovenfor. Forslaget ble nedstemt av partiet som du sitter vararepresentant for.

Helsehuset i Jektvik er løsningen når doktordager i ambulansebåten opphører. Bakgrunnen for dette er at styret i Helgelandsykehuset har vedtatt at denne skal flyttes til Tonnes. Dette er ikke bra for noen av oss. Men å bygge et helsehus i Jektvik betyr ikke at legene ikke skal stasjoneres på Rødøya. Det er derimot enda mer aktuelt, da avstanden til ambulansebåt øker ytterligere. Legekontoret på Rødøya er vedtatt opprettholdt. Legene kan pendle til fastland slik de har gjort i mange tiår.

Jeg må vel tåle at enkelte prøver å sette meg i dårlig lys, men anbefaler faktasjekk før publisering.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken