KREFT-FRI!

Aud Ree

Aud Ree Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg fikk kreft i 2013, tykktarmkreft med spredning til leveren og fikk utlagt tynntarmstomi. Jeg måtte være fra november til januar på sykehuset. Jeg var meget syk, måtte lære alt på nytt.

Med god trening og tålmodighet fra  dem som skulle hjelpe meg fra det offentlig tok det 1 til 2 år å komme tilbake på beina igjen. Jeg var veldig glad da for å kunne gå og gjøre de vante tingene i hverdagen. Jeg måtte bruke mange hjelpemidler og komme tilbake igjen.

Jeg fikk  tilbud og tok imot fysisk trening i grupper og vanngymnastikk og gikk turer ute for få bedre balanse. Det er jeg glad for i dag, 5 år efter at jeg fikk kreften. Jeg er frisk i dag, men man kan få tilbakefall av kreften. Jeg leve godt med stomibrokk og kroppen er jo ikke slik den var før kreften. 

Jeg vil anbefale andre kreftpasienter til å ta tiden til hjelp, uansett hvor vanskelig det er og ta imot den hjelpen fra offentlige som passer dere. Dere har mye igjen senere for å skrive dagbok fra første dag, det fikk jeg anbefalt. Nå har jeg skrevet 7 dagbøker. 

Jeg var åpen om kreften fra første dag og det hjelper, da slipper du få så mye rare spørsmål. Det er mye folk ikke vet og forstår om kreften. Det var mitt valg, det kan være vanskelig for andre være åpen med andre mennesker. Det må man respektere full ut om.  

Jeg var også på Montebello på Lillehammer, et fantastisk sted, på kreftkurs i 3 uker.

Jeg skriver for at andre kreftpasienter kan se at det nytter å kjempe for å komme tilbake og ta kontroll over sitt eget liv igjen. I dag lever jeg et godt liv, og jeg er nok et klokere menneske efter kreften. Du får et annet syn på livet med gode venner!

Jeg vil takke alle som hjalp meg tilbake til livet, og for at Bodø kommune har gode tilbud til alle når dem kommer ut fra Nordlandssykehuset, de gjorde en kjempejobb med meg på avd. Gastro. E n stor klem til dere alle, godt jobbet.

Vardesentret har et godt tilbud til kreftpasientene fra Nordland .

Den 12. januar blir jeg 69 år,. og skal feire med gode venner som var med meg i kreftsykdommen. Jeg har satt stor pris på  gamle og nye venner i livet. 

Jeg har også kjent noen som har gåttt bort på kort tid, også barn. Det skulle ikke være slik at kreften tar så mange liv i dag. Håper de knekker kreftkoden en dag!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags