Siste innspurt i HSYK

Av

Det nærmer seg innspurt i beslutningsprosessen rundt sykehusstrukturen på Helgeland (HSYK).

DEL

LeserbrevDet er levert utallige utredninger, rapporter og innstillinger både helsefaglige, økonomiske og samfunnsanalyserende. I tillegg florerer det med mange debattinnlegg og ytringer i sosiale media ofte preget av følelser, synsinger, usakligheter og konspirasjonsteorier. I så måte topper Espen Isaksens debattinnlegg i Nordnorsk debatt listen over forsøk på å konstruere helsepolitiske motsetninger mellom Tromsø og Bodø som utgangspunkt for Helse Nord styrets sluttbehandling onsdag 18. des.

Det er et sammensatt og profesjonelt styre som trer sammen for å utforme sin innstilling til Helseministeren. Helse Nord har fulgt prosessen fra starten, de har innsyn i alle faglige utredninger og de har et overordnet ansvar for å konkludere i tråd med intensjonene i prosjektet HSYK.
Jeg tar for gitt at styret tar utgangspunkt i de helsefaglige og økonomiske anbefalingene og adm. dir Vorlands innstilling. Styret vil så ta de riktige og nødvendige avveininger før saken sendes helseminister Høie for endelig avgjørelse.

Jeg har trua på at de som sitter rundt Helse Nord`s styrebord når denne saken skal avgjøres vil fatte beslutningen uten påvirkning av allianser, postnummer, følelser og konspirasjonsteorier. Helt i tråd med hvordan et profesjonelt styre skal diskutere og konkludere.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags