Gratulerer med nytt busstilbud!

Av
DEL

LeserbrevViser til oppslaget Nytt busstilbud i AN, 2. april 2020.

Det er utrolig trist, men mest av alt provoserende å lese saken. Provoserende fordi det skrytes av at en har klart å få på plass et tilbud og en løsning raskt! Provoserende fordi at en hevder å ha gjort dette for å gi befolkningen i hele Hamarøy et tilbud om å komme seg tidlig til Bodø, slik det har vært etterlyst! Provoserende fordi en hevder at dette nye tilbudet gir muligheter til internreiser i nye Hamarøy!

Mest av alt, det er ekstremt provoserende at en bruker slik positiv argumentasjon for å liksom forsvare svært dårlige politiske avgjørelser.

Rask løsning har det vel ikke vært. Men selvfølgelig sparkes det mot politikerne eller næringslivet i Hamarøy (eller befolkningen for øvrig?), som har sådd tvil om hvorvidt dette tilbudet var en interessant løsning. Det som har vært etterlyst er Oppeidbussen, ikke dette alternativet. Og hvilke reelle muligheter gir dette nye tilbudet for internreiser? På hvilket grunnlag mener en dette? Dersom noen pendler på jobb fra Innhavet og til eksempelvis Oppeid, hvem orker da å stå opp kl 05.00 for å rekke bussen kl 05.30, for så å være på Oppeid kl 06.30? Hvem andre er det en tenker skal dra nytte av denne fantastiske muligheten til internreiser? Og hva om du bor på strekningen Tømmerneset - Kråkmo? Hvordan skal du komme deg til Innhavet så tidlig? Da blir du jo «stuck» igjen med 10-bussen sørover, et tilbud som gir svært liten tid igjen i Bodø før du må reise hjem igjen. Skulle en nå likevel benytte busstilbudet til Skutvik, ja da er det jaggu ikke sikkert hurtigbåten går…….det har vært svært mange kanselleringer i mars måned.

Kostnadene for en voksen for å komme seg fra Innhavet til Skutvik er 153 kr. Videre derfra og til Skutvik må en plusse på 504 kr, totalt 657 kr. En vei! Prisen for honnør er totalt 328kr en vei. Til sammenligning, hvis en tar 10-bussen til Bodø, så koster denne 328 kr for voksen og 164 kr for honnør. Prisen for dette utrolig flotte tilbudet, som befolkningen har etter sigende har etterlyst, og som en så flott har fått så raskt på plass = det dobbelte av prisen på Oppeidbussen!

Jeg tror svært få vil benytte seg av tilbudet. De som har bil vil bruke bilen, jeg tror faktisk tilbudet vil gi økt biltrafikk, altså negativt i et miljøperspektiv. Og de som er avhengig av kollektiv transport, de mest sårbare, blir etterlatt med et dårligere tilbud.

Det er bare å gratulere alle med det nye rutetilbudet!

Mvh
Torfinn Høivaag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags