Kvalmende, smålig og misunnelig

Av
DEL

MeningerTenk å være så kvalmende smålig og misunnelig, og ikke unne det best spillende laget i Norge, fra egen landsdel, et velfortjent seriegull. Jeg må nesten le. Laget fra Nordens Murmansk har aldri vært i nærheten av tabelltopp nær serieslutt, samt spille finfin fotball på nivå med Glimt, ever.

Les her: «Jeg vil heller rykke ned med TIL enn å se Glimt vinne serien»

Derfor føles det sikkert trasig for gampefotballen og skuespillernes hjemby og måtte innse at landets beste fotballag, Nord-Norges stolthet, som har vunnet alt av kamper mot Tromsø i år inklusiv treningskamper, kommer fra landsdelens nyerobrede hovedstad, Bodø. Byen som i 2016 ble kåret til Norges mest attraktive by, byen som har fått universitetsstatus, byen som velfortjent fikk PCI/hjertesenter mot furtefagmiljøet i Tromsøs vilje. Byen som innehar det første nordnorske laget som ble cupmester i håndball, byen som innehar et av landets beste akademilag i fotball.

Det beste laget fra Tromsø har å by på, når de skal vinne tette kamper mot Glimt, er å vinne Amandapriser for storslått skuespill, som Harald Aabrekks latterlige forsøk på å ta fokuset vekk fra fotballen i 2-1-seieren på Aspmyra 16. mai 1995. TIL hang i tauene, men berget tre viktige poeng, mye takket være Aabrekks teatralske inntreden. Aabrekk har senere innrømmet at han drev avansert skuespill på Aspmyra, en skam for fotballen. For ikke snakke om den moralske kloakken TIL spydde ut etter fjorårets 16.-mai kamp. Det ble en parodi da Morten Gamst Pedersen holdt seg til hodet for at dommeren skulle stoppe spillet, og Tromsøs østrogenfylte spillere lå stort sett strødd som fluer halve 2.-omgangen for hver gang det ble kroppskontakt med Glimt-spillere som «luktet pung» lang vei.

Det burde minst vært lagt til 20 minutter. TV-bildene etterpå viste at usle Gamst Pedersen ikke var i nærheten av og fått en smell i hodet. Flere funderte i etterkant på hva stakkars Dagfinn Enerly, som ble lam etter en hodeduell, måtte tenke etter det som skjedde den kvelden. TIL Kommer med sin fotballfilosofi ALDRI til å vinne publikums hjerter i Nord utenfor bygrensene til Tromsø. Bodø/Glimt derimot har med sin moral og fantastiske fotballspill, som rører hele Fotball-Norge, en hærskare av tilhengere, spredt fra Finnmark, Troms via Skjervøy, hele Nordland og ned til Tigerstaden. 

Shame on you Andreas Beddari Høyer! Heia Glimt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags