GJENOPPRETT BUSSRUTEN MELLOM OPPEID OG BODØ!

Av
DEL

LeserbrevHamarøy Venstre reagerer sterkt på nedleggingen av bussruten mellom Oppeid og Bodø, med avgang kl. 06.50 og ankomst kl. 10.45. Nedleggingen berører innbyggere langs E6 med tilførselsveier fra Storjord i nord til Fauske i sør. Til sammen over 6000 innbyggere som alle sokner til Bodø som regionsenter, med bl.a. sykehustilbud og flyavganger. For ungdom uten mulighet til å kjøre selv og med en stadig eldre befolkning, er det særlig viktig at det er et kollektivtilbud som ivaretar behovet for å nå viktige tjenester.

Fylkeskommunen lover at det skal satset på det grønne skiftet. Å legge ned det eneste tjenlige kollektivtilbudet som er i dette området, er å gå motsatt veg. Nå må skyssbehov løses med private biler eller drosjer, det betyr økt utslipp og at offentlige utgifter til tjenesten flyttes fra Nordland fylkeskommune til pasientreiser.

Nordland fylkeskommune kan umulig være tjent med at områdene knyttet til E6 på strekningen Bognes – Fauske gjøres utilgjengelig for reisende/besøkende på grunn av manglende kollektivtilbud.

Buss-forbindelser mot Harstad og Narvik, er fra tidligere redusert slik at det ikke er mulig å nå fram til sentra og utføre ærender i normal åpningstid. Med nedleggelse av Oppeid-bussen er befolkningen også avskåret for å nå Bodø i åpningstider uten å måtte dra besøket over to dager med overnatting.

Vi snakker om et område som verken har flyforbindelse eller togforbindelse. Vi snakker om bussen som eneste kollektivtilbud! (Ekspress-bussen fra Harstad/Narvik/Sortland med ankomst kl. 13.45, altså under to timer til rådighet i åpningstiden til sykehus og etter at både nord-- og sørgående formiddagsfly er gått.)

Årsmøtet i Hamarøy Venstre anmoder Nordland fylkeskommunen gjenopprette bussruten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags