Åpent brev til statsminister Erna Solberg

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevGildeskål Arbeiderparti ser med bekymring på mangel på reaksjon og korrigering fra statsministeren når det kommer til det offentlige ordskiftet. Justisminister Sylvi Listhaug har et tydelig ønske om å endre den politiske kommunikasjonen til å være langt mer hatsk og splittende enn den har vært. Dette er med på å flytte hva politikk oppfattes som. Det vil ikke skape gode rammer for å arbeide med samfunnsutvikling og fordeling av byrder og goder slik politikk er ment å virke.

Gildeskål kommune er en flott kystkommune med rundt 2 000 innbyggere. Nå starter vår jobb med å rekruttere og beholde lokalpolitikere til neste lokalvalg. Det vil bli vanskeligere framover hvis det fra den politiske ledelsen i landet tillates at kommunikasjonen skal være så lite saklig og så retorisk splittende som nå.

Vi er avhengig av anstendig kommunikasjon i politikken for å finne sammen om gode løsninger for å utvikle samfunnet. Dette er også en lederoppgave du som statsminister må være deg bevisst, da landets ledende politikere leverer premissene for dynamikken i politikken helt ned på det lokale nivået.

Gildeskål Arbeiderparti ber deg ta din jobb som leder av landet på alvor. Som statsminister er du svært viktig for hvordan vi som innbyggere i landet skal forholde oss til hverandre og kommunisere med hverandre som mennesker. Da ser vi med bekymring på at det ikke tas grep for å være mer samlende. Dersom du lar slike splittende og konspiratoriske påstander fra landets justisminister få stå urørt vil det på sikt skade det politiske Norge også på lokalt nivå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags