Nå har vi hatt en nydelig høstvær i mange uker i Nord Norge  med frost noen få netter ,og  jeg har kjørt på sommerdekk hele tiden og har ikke hatt noen problemer med å kjøre både natt og dag. Så får vi se at Statene Vegvesen setter i gang salting av veiene med solskinn og mange varmegrader i luften , er det ingen av sjåførene som forstår og ser en værmelding. Det må være noen som har klikket totalt når slike ting skjer og vi som betaler for  dette må nå snart begynne å protestere på slik bruk av skattebetalernes penger . Det er skremmende å høre argumenter for slik adferd og jeg har tidligere tatt til orde for strengere regler for salting av veiene. Jeg har selv kjørt etter bil som saltet fra Reipå videre til Gildeskål i regn og 4-5 plussgrader og det viser bare at ingen har kontroll over hva som utføres av sjåførene som har ansvaret for saltingen.

Alle har forståelse for at det  av og til ved spesielle forhold  bør saltes i bratte bakker men ut over dette er det få dager i løpet av en vinter at salting er nødvendig . Bilene i dag er utstyrt med mye sikkerhetsutstyr og har en da gode piggdekk er det tull å salte veiene.

Nå bør alle som er motstandere av denne saltingen prøve en sak mot Statens Vegvesen for å få avklart hvem som skal betale for skadene som blir på bilene grunnet all saltingen.