Frp i Nordland kjemper for å opprettholde utdanningstilbudene – AP, SP, SV og KRF legger de ned

Kassandra Petsa, Frp.

Kassandra Petsa, Frp. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Saltenposten 25. august kan vi lese at det var mange ungdommer som søkte TIP VG1 (Teknikk og industriell produksjon) på Fauske videregående skole som ikke fikk plass, samtidig som fylkestingets flertall (Ap, Sp, SV, KrF) valgte å legge ned samme linje på Saltdal videregående skole.

Industribedriftene i Saltdal sysselsetter ca. 500 mennesker. Disse bedriftene er avhengig av at fylkeskommunen bidrar med utdanningstilbud slik at bedriftene får kvalifisert kompetanse til sin industriproduksjon.

Når jeg i etterkant av opptaket ser søkertallene må jeg innrømme at jeg blir forskrekket. Saltdal videregående skole hadde seks søkere. To mindre enn kravet fylkestinget har satt for å opprettholde tilbudet. Fauske videregående skole hadde totalt 23 søkere på TIP VG1 som resulterte i at 12–14 søkere ikke fikk sitt førstevalg på Fauske.

Vi ser nå resultatet. 16 ungdommer kom ikke inn på linjen de søkte på og tilbudet i Saltdal ble lagt ned. Fra Fauske til Saltdal er det 30 minutters reisetid med buss. Løsningen kunne vært at man busset elevene til Saltdal og dermed opprettholdt tilbudet.

Ap, Sp, SV og KrF har i de senere år økt antallet elever som kreves for å opprette en klasse. Dette skjer parallelt med at antallet elever går ned. Summen av disse faktorene er at det blir færre linjer i distriktene, og dette igjen fører til færre ungdommer og mindre tilgang til kvalifisert arbeidskraft for lokalt næringsliv. Fremskrittspartiet i Nordland vi redusere antall elever som trengs for å opprettholde en klasse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags