I denne delen av landsdelen er det kanskje risikofylt å komme med denne innrømmelsen...

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerI denne delen av landsdelen er det kanskje risikofylt å komme med denne innrømmelsen, men jeg kommer fra Troms og må stå for det, så – jeg holder med TIL — Tromsø IL.

Og bare for å ha det avklart med en eneste gang, jeg unner Glimt opprykket de sikret for et par uker siden.

Siden seriestart har de marsjert sikkert mot førsteplass og opprykk, og jeg kjenner en viss glede av at det er sikkert at det i alle fall kommer til å bli ett nordnorsk lag i øverste divisjon neste sesong.

Gleden hadde derimot vært større om det var sikkert at det ble to nordnorske lag i Eliteserien neste sesong. Men det ser ikke ut som jeg får ønsket oppfylt.

I skrivende stund ser det dog litt mer lovende ut enn det gjorde før runde 26. TIL ligger på kvalikplass etter den første borteseieren siden mai, og denne helga bør det innkasseres tre nye poeng når Viking er motstander hjemme på Alfheim.

Selv om det jo vil være typisk at det er akkurat her de snubler enda mer.

Jeg håper de klarer å berge plassen. I år som i fjor, og som året før der igjen.

For det er på tide at vi får et nytt «slag om Nord-Norge». Rammen rundt disse kampene er veldig bra, og det er en helt annen stemning enn på en «vanlig» seriekamp mot Viking.

Den siste kampen jeg var på før jeg flyttet fra Tromsø til Bodø i 2016 var 16. mai-kampen på Alfheim. Resultatet? 2–1 til Glimt. Det var ikke så veldig gøy.

Det var bedre da TIL slo Glimt 3–0 på Aspmyra i juli i fjor. Det var gøy.

Men rammen rundt kampen på fotballens festdag i mai 2016 var fantastisk. Over 6000 tilskuere var på plass. Jeg tar gjerne en reprise neste sesong.

Det var ikke helt det samme da TIL i år spilte 16. mai-kamp borte mot Rosenborg, på Lerkendal. Selv om de i det minste vant den kampen ...

Det er bare fire kamper igjen å gjøre det på. Skjebnens ironi vil ha det til at årets siste kamp for TIL skal spilles i Bergen, på Brann Stadion. Det var på samme stadion at den siste spikeren ble satt i TIL-kista da nedrykket var et faktum i 2013. Det var en vond dag. Nedrykk gjør vondt. Det vet alle som holder med Bodø/Glimt også.

Men det skal nok gå fint om det blir et nytt nedrykk. Det er jo tross alt bare fotball det er snakk om.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags