Annullering av mål

Av
DEL

LeserbrevSiste og kanskje viktigste kamp for Glimt hva angår medaljer ved serislutt mistet Glimt to viktige poeng på en feilaktig dommeravgjørelse.

Undertegnede har, for mange år siden, vært kretsdommer i Salten Fotballkrets og en av de tingene som toppdommerne den gang terpet mye på var hvor viktig det var at linjedommer «lå på bakerste forsvarer.»

Dagens linjedommere har lett for å «bli hengende litt etter» synes jeg. Kanskje fordi spillet nå går mye hurtigere enn før?

«Glimt» er blant de lagene i eliteserien, som når de erobrer ballen, «skrur på turboen» og kjører hurtig fremover. Noe vi så flere ganger i kampen mot Brann. Også ved situasjonen før det feilaktig annulerte målet. Et Glimtangrep blir brutt, men de erobrer fort ballen tilbake og går rett i angrep.

Når den geniale pasningen slås fremover til Jens Petter Hauge, som kommer alene med Håkon Opdal, er det to Glimtspillere i offsideposisjon, men de deltar ikke i spillet (de er på tur ut), og mellom disse og Jens Petter Hauge en Brannforsvarer som opphever offsiden.

Hvor er så linjedommeren i denne situasjonen? Jo, meget godt plassert, men han har jo to gule og en rød mellom seg og Jens Petter. Forstyrrende elementer som gjør det vanskelig å bedømme situasjonen, han velger å vinke for offside, og dommeren blåser.

Her hadde VAR vært kjekt å ha, men da jeg dømte kamper, eller var linjedommer, hadde vi et nesten like bra system. For dersom linjedommer hadde betenkeligheter ved en skåring ble han stående i ro på sin plass på sidelinja og dommer kom bort for å høre hans mening om situasjoner i forkant for skåringen. Og sammen kunne de da komme frem til om målet skulle godkjennes eller ikke.

I mangel av VAR-dømming kunne det kanskje være lurt å ta opp igjen den praksisen. Uten at jeg derved vil påstå at en da ville godkjent en korrekt Glimt skåring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags