Gå til sidens hovedinnhold

Forusensing... oppvarming... tid...

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forurensning er ikke greit. Men sett ting litt i perspektiv, zoom ut. Langt ut. Ut til forbi månen f.eks. Eller sola kanskje. Og se ned på det bitte lille mennesket. Det er for meg særdeles forunderlig at noen i det hele tatt kan ha så stor tro på at det så godt som ubetydelige, mikroskopiske lille mennesket i den enormt store sammenhengen har noe som helst med å gjøre hva gjelder global oppvarming for eksempel.

Tenke seg til – at mennesker! Hæ??? ... mennesker kan bestemme temperaturen på jordkloden? Mennesker har innflytelse på havnivået? Mennesker styrer istykkelsen på en bre, enten i Europa eller ved en pol kanskje? Og mennesker kan regulere flere andre ting på en hel planet i et veldig enormt univers??? Hmm, don't think so ...
 

Jordkloden er vel anslått til å være bortimot 4,5 til 5 milliarder år gammel. Moderne mennesker (Homo sapiens) har vel vært noe slikt som bare usle 200.000 år på den samme kloden.
 

Jorda og universet for øvrig har i alle disse milliarder av år vært i konstant forandring og har klart seg selv høvelig greit helt uten menneskene. Det er veldig sannsynlig at både jorda og universet vil fortsette slik i all overskuelig framtid, også helt uavhengig av disse bitte små menneskers inngripen.
 

Kan nok hende at sola for eksempel, kosmiske aktiviteter og naturlige årsaker har en anelse større innvirkning på slikt enn mange for tiden synes å tro ...

Kommentarer til denne saken