Opprettholder basestrukturen - Andøya og Bodø blir forsterkningsbaser

Av
DEL

LeserbrevAndøya, Bodø, Sola og Værnes som «forsterkningsbaser». Disse basene har rullebane, ammunisjonsdepot og drivstoffanlegg som gjør dem egnet sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, som tirsdag kom med sitt fagmilitære råd til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Dette er råd som kommer i og med at disse plasser allerede har infrastrukturen på plass som det så smukt heter.

Hvis forsvaret skal nytte Bodø flystasjon som “forsterkningsbase” i framtiden, der denne skal være klar til å ta imot utenlandske flystyrker i en eventuell krise (og selvfølgelig øvelse) må jo denne infrastrukturen være betydelig. Det nevnes av forsvarssjefen ting som ammunisjonsdepot og drivstoffanlegg, men dette er jo bare en brøkdel av det som må være på plass. De vil trenge “bombesikre” hangarer (mange sheltere), forlegningsanlegg, nærforsvarsområder, beboelsesområder, andministrative bygg osv. Infrastrukturen vil med andre ord kreve arealer så det holder. (man bør som kjent ikke legge alle egg i samme kurv...noe som en eventuell “besøkende Nasjon” neppe vil godta).

Det meste av denne infrastrukturen finnes allerede på flystasjonen, og skal dette fjernes med tanke på “NY BY - NY FLYPLASS” for så å bygges opp igjen hvis Bodø skal være forsterkningsbase? - eller betyr dette at Bodø Kommune kan skyte en “hvit pil” etter de store planer om flytting av flystripen og de frigitte arealer??

Kanskje det er på plass med en presisering av hva forsvarssjefen mener?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags