Fredag 11. mai 2018 har avisa VG et oppslag der de bruker halve forsiden med ledsagende bilde av 2 damer som har vært på "Harry-tur" til Sverige.

Poenget med artikkelen er jo illustrere så "billig" det er å kjøpe smågodt og brus når man kjører over grensen til vårt nærmeste naboland.  Inne i avisen er det et nytt oppslag med disse to - forannevnte damene - nå for å vise at de (selvsagt) har frekventert "Systembolaget" ("Vinmonopolet" på norsk) og handlet "billig."

Hvis man bor rimelig nær svenskegrensen så kan man vel spare noen kroner...da under forutsening av at man lever på smågodt, brus, snus, tobakk og alkohol av ymse slag....ellers ikke!

Hvis jeg husker riktig så reiste ca. 500000 nordmenn til Gran Canaria i 2016. Det hadde vi råd til. Men, å betale for smågodt og brus, nei se, da kan vi kjøre flere mil for å handle "billig"...

Nordmenn skal visst nok være blant verdens mest bereiste folkeslag, men en seteavgift på kr. 80 på fly...?...nei, da får vi høre at det blir krise og at Rygge flyplass i Østfold kan bli lagt ned p g a selvsamme avgift.

For noen dager siden mener jeg å se skrevet at kloden pr. i dag har ca. 60000000 - seksti millioner flyktninger.

Og vi skriker over oss p g a at smågodt og brus koster litt mer...?Ja, for ikke å forglemme denne flyseteavgiften på hele kr. 80 når vi skal på "syden"-tur - hvor nå det måtte bære hen her i verden.

Vi er i sannhet et prøvet folk...!?