Hva er idrettslinja på Fauske?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva er egentlig Idrettslinja på Fauske?

For to år siden kom fylkestinget i Nordland med forslag om å legge ned idrettslinja ved Fauske videregående. Nå, to år senere er vi tilbake i den samme situasjonen. I lyset av dette ønsker jeg å fortelle politikerne som sitter med makta, hva det er de faktisk foreslår å legge ned. For, hva er egentlig idrettslinja på Fauske?

Idrettslinja på Fauske er ettertraktet. År etter år er det ventelister for å få plass på linja, og senest i fjor var det nok søkere til å starte opp to klasser. Det kommer ungdommer fra hele Nordland for å gå på idrettslinja på Fauske.

Idrettslinja på Fauske er samhold. Her får man venner for livet. Klassemiljøene på idrettslinja på Fauske er helt enestående, og det gjør også at man ØNSKER å gå på skolen. På idrettslinja kan du være akkurat den du er og bli møtt med et smil hver dag. Det som også er helt spesielt er at det er vennskap og respekt på tvers av trinnene. Trivselen blant elevene gjør at gjennomføringsprosenten på linja er skyhøy og fraværet er lavt. På idrettslinja lærer vi verdier om samhold, samarbeid og respekt. Alle verdier som er gull verdt både for oss som mennesker, samfunnsborgere og fremtidige arbeidstakere.

Idrettslinja er muligheter. Mulighetene for aktivitet er helt unike på Fauske. Rett utenfor skolens vegger finner vi 2 fotballbaner og beveger vi oss noen få hundre meter i hvilken som helst retning kommer vi til svømmehall, fotballhall, brytehall, håndballhall, tursti/skiløyper, volleyballbane, skøytebaner og dansestudio for å nevne noe. I folkehelsekommunen Fauske er det utrolig godt tilrettelagt for å drive en idrettslinje og for å fremme aktivitet! Elevene på linja bidrar også i folkehelsearbeidet i kommunen gjennom årlig arrangement for barn og ukentlig trening av både barn og eldre. Mulighetene etter videregående skole er også mange. Man får generell studiekompetanse og kan starte på høyere utdanning. Like mange idrettsfagelever tar høyere utdanning som elever ved studiespesialisering. I tillegg velger mange å dra i forsvaret. Behovet for å rekruttere folk inn i forsvaret vil aldri bli borte og idrettsfagelever er ettertraktet.

Idrettslinja på Fauske er kompetanse. Det er utrolig dyktige lærere som står opp hver morgen og veileder, motiverer og inspirerer. Det er lærere som genuint bryr seg om hver enkelt elev, og som ser alle. Det er lærere som sitter på masse kunnskap om hvordan man skal få hver enkelt elev gjennom tre år på videregående skole, for det kjære politikere, er absolutt ingen selvfølge! Det er lærere som stiller opp, som skaper trygghet og som stoler på deg. Det er lærere som har et smil på lur, og en skulder du kan gråte på.

Til slutt, idrettslinja på Fauske er helt unik. Så, kjære politikere, her ser dere hva dere vil ta fra Salten. Og jeg lover, for hvert argument dere greier å hoste opp for å legge ned linja, kan vi finne 10 argumenter til hvorfor ikke!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken