Aviser overkompenserer ved å blåse opp hendelser

Av
DEL

LeserbrevSitter idag å ser på facebook, der dukker det som vanlig opp en AN artikkel. Idag var det en artikkel om en trafikkulykke som skjedde i nærheten av Fauske. Artikkelen har en betalings-mur(forresten bør ingen tjene penger på tragedier, men det er en annen sak). 

Siden jeg ikke har AN+ (eller hva det nå enn heter) googler jeg saken og finner enda en link til AN, jeg trykker på denne og finner derfra 4-5 artikler til om samme sak. (Selvfølgelig har mesteparten av disse også betalingsmur) 

Er det bare meg, eller er det i overkant mye å skrive om en enkel hendelse? 

Selvfølgelig var denne saken en forferdelig tragedie som definitivt bør bli skrevet om, men trenger man virkelig å skrive en artikkel om hver eneste ting som skjer i etterkant av  denne tragedien? 

Dette ser jeg stadig vekk aviser gjør, ofte er det også på små saker som ikke er ''avisverdig'' engang. Det er synd når media gjør ting som dette fordi det tar vekk den alvorlige rollen en media bør ha. 

Små uviktige saker får ofte like mye oppmerksomhet som store viktige saker. I min mening bidrar dette til en samfunnsutvikling der alvorlige, viktige saker ikke blir sett. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags