Jeg ser med undring på hvordan Kassandra Petsas blir møtt i sitt forsøk på å få delta i markeringen av kvinnedagen. Selv er jeg en voksen kvinne som har stemt arbeiderpartiet i hele mitt liv, men ser allikevel ikke at sosialdemokratene har enerett på å markere kvinnedagen. Om noe så må vi ønske velkommen alle kvinner (og menn) som ønsker å kjempe for kvinners rettigheter.

At Nordvik Løkås bruker som argument at de er en gruppe som har jobbet sammen i mange år, er kun en fallitterklæring spør du meg. Og at hun ikke visste hvem Petsas var, blir for dumt. Det politiske miljøet på Fauske er så lite at det er nesten teknisk umulig. Men, hvis jeg allikevel lar tvilen komme Løkås og resten av gruppen til gode. Hvorfor ønsker de ikke unge fremadstormende jenter velkommen? Hva er de redde for? Hvorfor tror de at de har oppskriften på hva som er viktige saker å kjempe for?

Kanskje hadde det vært fordelaktig og få inn nytt blod. Jeg kan ikke si at jeg har merket markeringen av kvinnedagen på Fauske de siste 10-15 åra. De har ikke akkurat maktet å skape engasjement i befolkningen på Fauske. Men det er kanskje nok for dem at det er de samme gamle som stiller hvert år, da er de sikre på at det ikke dukker opp noen utfordringer i alle fall.

Nei, ønsk alle nye engasjerte mennesker velkommen, det kan kun gagne saken. Tror noen har glemt at det ikke er deres personlige korstog – det er en kamp for alle jenter og kvinner som ikke blir behandlet slik de fortjener. Enten det gjelder lønn, overgrep, undertrykking eller frihet.