Konsert og litt til

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevOnsdag 21. november var jeg i Fauske idrettshall og fikk se og høre en av landets dyktigste musikere; Ole Edvard Antonsen – sammen med Sulitjelma musikkforening. Med seg hadde han også to dyktige sangere – en dame og en mann. Som «gammel» deltaker i div. kor og korps, så lot jeg meg henføre. Ikke minst av O. E. Antonsens eminente traktering av forskjellige typer trompeter og kornetter.

I løpet av denne flotte konserten fikk vi bl.a. høre hvilken virtuos Antonsen er da han – sammen med mannen som spilte keyboard – hadde sine egne versjoner over sangen «Jeg gikk meg over sjø og land.» Jeg visste ikke at det gikk an å spille denne kjente julesangen på så mange forskjellige måter. Og – igjen, Antonsens fantastiske beherskelse av sitt instrument.

Samme Antonsen viste seg også å være en dyktig konferansier som bant det hele sammen på en fin måte med vidd og et glimt i øyet.

Jeg så en person som drev og fotograferte, og som jeg regnet med var en representant for journalistanden og tenkte at enten er vedkommende fra Saltenposten eller fra AN. Intet sett om konserten i sistnevnte organ, så ...

Da to stridende aviser i Bodø slo seg sammen til én avis ble «barnet» døpt; «Avisa Nordland» – et ganske så pompøst og forpliktende navn.

Nå tror jeg ikke at jeg trenger å belære redaksjonen i AN om geografien i vårt langstrakte fylke, men når man leser AN skulle man tro at det var en lokalavis for Bodø – da med stort sett – små notiser fra saltendistriktet for øvrig.

Hadde det vært en konsert her i Bodø med en ungdom som sto og klamret seg til et mikrofonstativ så hadde vedkommende fått en halvside på ANs kultursider – minst. For ikke å snakke om de som springer rundt på Aspmyra etter ei lærkule som de omtrent ikke kommer i kontakt med. Alt dette handler om kultur.

Å lese noe positivt om Fauske i AN – ja, da skal man lese/lete langt og lenge og ha på seg de rette lesebrillene. Men, kom igjen hvis det blir snakk om kommunesammenslåing – da blir Fauske stuerent og omfavnet i ANs redaksjon. At Bodø kommune og AN har våte drømmer om et Stor-Salten med Bodø som sentrum er kjent. Men, da begynner man etter mitt skjønn i feil ende når man neglisjerer sin nærmeste nabo – Fauske.

Til ANs redaksjon – ikke vær så navlebeskuende. Løft blikket og vær litt raus.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags