La oss gjenopplive Fauske Sentrum

Utvikling i årsresultat for Fauske Parkering AS. (Tall i hele tusen)

Utvikling i årsresultat for Fauske Parkering AS. (Tall i hele tusen) Foto:

Av
DEL

LeserbrevKommende tirsdag, 29. januar, er er det Formannskapsmøte i Fauske Kommune. På listen over saker finner vi blant annet ordningen med lørdagsfri parkering i Fauske sentrum. Rådmannens innstilling er å fjerne avgiftsfri parkering på lørdager. Fauske Frp er imot dette og ønsker dermed en videreføring av avgiftsfri lørdagsparkering.

Videre ser vi helst at avgiftsparkering i Fauske sentrum, avvikles i sin helhet. Noe vi blant annet inkluderer i vårt kommende valgkamp-program. Bakgrunnen for dette er at vi ønsker å bidra til et levende bysentrum. Vi håper at både innbyggere og lokalt næringsliv støtter oss i dette.

Uttalelser fra enkelte tilreisende og besøkende skildrer at deres besøk og handlerute oftest går innom Handelsparken og enkelte utsalgssteder i sentrum vest, som er unntatt avgiftsparkering. Eksempler kan være Biltema eller Rema 1000. Men hvor blir det av trafikken til våre flere lokale butikker og kafeer på Amfi? Vil vi ikke være tjent med at befolkningen og ellers tilreisende tar i bruk hele sentrum?

Det er foreslått at Fauske Kommune skal bevilge mellom 1,5 - 2 millioner i investeringer for parkeringsordninger. Her omfattes blant annet nye parkeringsautomater.

Dersom vi legger regnskapstallene, til det nå opphørte Fauske Parkering AS til grunn, er det derimot ikke like mye hyggelesing. Det er såvidt kun 4 av 14 regnskapsår (2004-2017) at Fauske Parkering AS har gått av med overskudd. Dersom vi summerer tilgjengelige resultat og deler det på antallet år, ser vi et gjennomsnittlig underskudd på intet mindre enn 117 000 kroner per år. Det anses dermed lite hensiktsmessig å skal investere mer penger. Penger kommunen strengt tatt ikke har, for en drift som ikke går annet enn tap, år etter år.

Vi tror at en avvikling av avgiftsparkeringen vil bidra til at flere tar i bruk sentrum. Videre er det nærliggende å tro at også den lokale handelsstanden vil merke positive ringvirkninger av dette. Som igjen vil bidra til økt inntjening til kommunen i form av eksisterende skatter og avgifter.

Som en ytterligere bonus vil en avvikling av avgiftsparkering bety en enklere hverdag for folk flest i Fauske og omegn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags