Omsorgstilbudet i Fauske kommune

Av
DEL

LeserbrevFauske kommune har siden 1970 tallet vært et utstillingsvindu for pleie- og omsorgstjenester. Da ble paviljongene bygget og hjemmesykepleien innført.

Fauske Helsetun åpnet i 1980, et flott sykehjem som hadde varmebasseng for beboerne. Jeg var så heldig som fikk jobbe der som hjelpepleier, og var veldig stolt av min arbeidsplass.  I 1985 begynte jeg min jobb i hjemmesykepleien, der en del av hverdagen var arbeid som ble utført på Paviljongen.

Det har skjedd en rivende utvikling av tjenesteetterspørsel de siste 10 årene. Ingen er vel uenige at de eldre skal få bo lengst mulig hjemme, så lenge det er faglig forsvarlig. Men dette vil også kreve stor innsats fra familien.

Pleie- og omsorgstjenesten er ikke i dag dimensjonert for dette med dagens ressurser ut fra etterspørsel. Større krav om kompetanse til ansatte ut fra lov og forskrifter  jfr Helsepersonelloven.

Tiden er ikke inne for å redusere antall plasser før ett nytt alternativ står klart. Et bofellesskap som er bemannet er viktig å tilby med tanke på ensomhet, isolasjon, bespisning og trivsel. Det er viktig at kommunen opprettholder dagens tilbud inntil nye plasser kan tilbys.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags