Kulturhovedstaden som forsvant

Av
DEL

LeserbrevDen 21. november kl. 14.40 kunne en lese følgende oppslag på an.no: «Blir Bodø kulturhovedstad? – OVERRASKET OM VI IKKE BLIR KVALIFISERT». I tilknytning til denne overskriften fulgte et stort bilde av to karer som må antas å tilhøre kulturetaten, og åpenbart de som ville bli overrasket!

Saken kan leses her

Nå er det ikke lenger mye som overrasker, når det handler om bodøpolitikernes omgang med andres penger, men de interesserte som ville lese denne strålende nyheten ble nok overrasket allikevel! De som klikket seg inn på oppslaget fikk denne meldingen: «Siden finnes ikke! Det ser ut som om denne siden ikke eksisterer ...»

Er strømmen av dårlige dagsaktuelle, økonomiske oppslag så sterk at AN har lagt akkurat dette oppslaget på is? Nårtid kommer det – i så fall? Er det en seriøs avis verdig, å opptre taktisk, i den mening å la andre elendighetsbeskrivelser gli over (f.eks. budsjettkutt, økte kostnader til Buchardt-bakken), før en igjen med entusiasme gyver løs på bodøpolitikernes søknad om å bli «Europeisk Kulturhovedstad»? 

Sitter AN stille i båten, i påvente av at kommunaløkonomiske brottsjøer skal legge seg? Er det taktisk å avvente et mer gunstig tidspunkt før temaet kommer på trykk? Er AN et medium for kritisk journalistikk – eller bare en aktør som har til hensikt å bidra til den aktuelle søknaden ...? Eller er dette konspirasjonstenkning, kanskje forsvant oppslaget ved en teknisk feil? 

Kl 15.15 er det fortsatt mulig å lese overskriften på an.no. Fortsatt får en opp melding om at «Det ser ut som om denne siden ikke eksisterer ...». i et borger- og skattebetalerperspektiv: Måtte det være så vel!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags