Eiendomskatt i Meløy

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

LeserbrevEiendomsskatt i Meløy har gjennom tidene vært et emne som har kommet fram i dårlige økonomiske tider. Disse tidene kom i forbindelse med at vi i Meløy kommune mistet mange arbeidsplasser, men også som et resultat av dårlig økonomisk styring hvor politikere er mer opptatt av å være populære enn å ta grep for å ha kontroll på økonomien.

I dagens AN under «Slik blir 2017 i Nordland» har Erlend Bullvåg noen betraktninger om eiendomsskatt som kan være et innspill til politikere som har dårlig kommuneøkonomi. Bullvåg har jo vært å forelest i Meløy i forbindelse med næringsseminar så han er kjent for oss i Meløy. Vi har mange små og større bedrifter i Meløy som muligens driver med små marginer som vil bli rammet økonomisk og vi kan miste flere arbeidsplasser.

Han sier også helt klart at denne skatten har en usosial profil som skaper større forskjeller i samfunnet og fungerer som medlemskapsavgift for å bo i et hus. Han mener også det er mulig å finne disse pengene uten å innføre eiendomsavgift, og her er det vanskelige for politikerne.

I Meløy er det gjennom budsjett etter budsjett vedtatt nedskjæringer som administrasjonen lett og overser for å slipp de ubehageligheter som dette vil medføre. Nå må tiden snart være inne for at Meløys politikere tar styring og stopper et vedtak om eiendomsskatt og heller prøver å se på hvilke områder vi kan være mer effektive for å oppnå bedre økonomi i vår kommune. Her er det mange muligheter!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags