E6 i Sørfold og mangelen på tiltak fra våre «folkevalgte»

Av
DEL

LeserbrevLangfredag sitter jeg hjemme i sofaen min å blar igjennom Facebook, hvor jeg ser en kompis deler en link til AN.no, linken viser en tekst vi har måttet lese alt for ofte. Ulykke på E6 – En alvorlig skadet. Personbil og Vogntog involvert. Over linken står det: E e litt spent på kor mange stygge ulykke som må tel før de sett i gang med nyveien i Sørfold….
Den tanken der har slått meg selv alt for mange ganger, når skal det endelig bli en trygg vei å kjøre? Er vi ikke verdt noen ting her oppe i nord? Dette er et veiprosjekt som var planlagt startet for flere år siden, men ingenting har skjedd. Det utsettes og utsettes og når er det nok? Når skal de som sitter å bestemmer dette ta ansvar?!
Det kommer et lite PR stunt i ny å ne for å roe ned de som bruker denne veien, jeg har selv kjørt denne veien utallige ganger, for det meste med vogntog. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har havnet i diskusjonen hvor de samme sitatene kommer: Det er helt utrolig at det ikke skjer flere ulykker på denne veien! Eller: det er rett å slett ikke nok dødsulykker på denne veien for at de skal gjøre noe med den.
Men nå begynner det å bli mektig ille! Ikke nok med at de ikke vil gjøre noe med veien, men som et ekstra hån mot alle de som har E6 i sørfold som arbeidsplass og de som bruker veien på en daglig basis, så legger de frem planer om å forlenge jernbanen! AS Norge har ikke penger til å gjøre Hovedfarståren gjennom Norge til en vei det er mulig å ferdes over på en trygg å god måte, men å bygge en ny jernbane fra fauske og nordover det skal vi bygge?! Jeg har snakket med sjåfører som har kjørt mellom Fauske og Narvik, for å komme tilbake til Fauske etter ett fåtall turer som sier at de aldri skal tilbake! Strekningen er kjent over hele landet for å være en av de meste krevende strekningene å kjøre på vinterstid. Når skal staten våkne opp å innse at dette veiprosjektet skulle vært startet for lenge siden? Når skal de få fingeren ut å starte på dette prosjektet? Når er det egentlig nok menneskeliv som har gådd tapt på denne strekningen?
Nå må det være nok! Nå må vi få en respektabel E6 hvor vi slipper å frykte for livene våre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags