Surrealistisk at amerikanerne lot Donald Trump bli deres president

Av
DEL

LeserbrevFlere og flere spør seg nå om USA har en forkvaklet president – en som er uskikket

til sitt embede. Tidligere president Barack Obama uttalte en gang at han ofte møtte statsledere som ikke var vel bevart. Han konkluderte med at mange land har mer eller mindre gale ledere.

Donald Trump burde aldri ha blitt valgt til president. Han var forretningsmann og reality-klovn på TV – der høydepunktet var å sparke folk. Samtidig må det sies at Demokratene burde ha hostet opp en bedre presidentkandidat enn Hillary Clinton. Det er bare å minne om Whitewater-saken.

Men Trump trumfer alle gale amerikanske presidenter. Han agerer som nærmest et nettroll på Twitter der han først velsigner for dermed forbanne samme person – alt etter dagsformen.

Tidligere president George W. Bush fikk mye pepper, men hans store problem var mektige og manipulerende medarbeidere i toppledelsen. Bush hadde dòg sin karisma – og han var ofte i godt humør.

Trump ligner litt på Herbert Hoover (president 1929 – 1933). Han forstod ikke nødvendigheten av høye nok skatter, og Hoover var som Trump utstyrt med særdeles dårlig kommunikasjonsevner – og han oppførte seg mange ganger svært ufint og kynisk ovenfor sine motstandere.

Det snakkes mye om president Putin i Russland – hvor farlig og ustabil han er. Det tror jeg er en stor overdrivelse. Russland har mer enn nok med sine utfordringer. Trump derimot er usikkerheten selv. Når presidentens egne statsråder har lekt med tanken å få han fjernet så sier det veldig mye. Jeg vil tro de rett og slett er flau over å ha en slik leder.

Den amerikanske borgerkrigens nordstatsgeneral Ulysses S. Grant gjorde suksess som krigsleder. Men da hans presidentperiode var over ble han husket som en mann full av inkompetanse og uredelighet. Donald Trump ligger veldig godt an.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags