Gå til sidens hovedinnhold

Gamle Nordlandshus

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På Ljønes i Skjerstadfjorden står det mange gamle Nordlandshus, og de ser ut til å være av spesiell interesse. Tidligere i år var et småbruk til salgs. Interessen var stor, veldig stor. Det sies at det aldri før har vært så mange biler og mennesker på Ljønes på en gang. Budrunden ble deretter, salget gikk langt over takst, og fikk av den grunn oppmerksomhet og spalteplass i AN. Nå i høst var et annet gammelt Nordlandshus til salgs. Budrunden «tok av» her også, og eiendommen ble også solgt langt over prisantydning (uten at AN kommenterte det). 

Man skulle tro at stor interesse og høy pris ville være positivt. Men naboene er visst bekymra; det står nemlig andre oppkjøpte hus til forfall på Ljønes. Hvem er det som kjøper opp hus etter hus uten å gjøre noe med de? Er det slutt på bo- og driveplikt? Seriøse budgivere som ønsker å restaurere og sørge for at «det skal bo folk i husan'» når ikke opp i budrundene. Innbyggerne er fortvilet og forstår ikke at dette kan fortsette.

Skal vakre Ljønes avfolkes?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.