Det hevdes at Alberthaugen opprettholdes - dette er intet annet enn bevisst villedning fra samarbeidspartiene!

Reagerer på samarbeidspartienes retorikk i saken om skoletilbudet ved Alberthaugen.

Reagerer på samarbeidspartienes retorikk i saken om skoletilbudet ved Alberthaugen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ser i AN at samarbeidspartiene uttaler at "Skoletilbudet ved Alberthaugen skal opprettholdes" - dette intet annet enn bevisst villedning og "orwellsk nytale" fra samarbeidspartiene. Selv om de som går der nå, får et tilbud "tilsvarende dagens" (det kan jo bety så mangt", hjelper det ikke barn og unge som i fremtiden sliter på skolen. Vi som kommune er pliktig til å gi alle barn et godt skoletilbud.

Når barn av forskjellige grunner ikke finner seg til rette i den ordinære skolen, må vi stille oss spørsmålet om det er barna det er noe galt med, eller skolen. Alberthaugen er et skoletilbud som baserer seg på en grunnholdning og at det ikke er barna som er late og dumme, men skolesystemet det er noe galt med når barna ikke finner seg til rette, og at vi må tilby disse barna et tilbud som tar på alvor at alle barn har ressurser som det er viktig å ta vare på, og at disse barna kan gis mulighet til å utvikle seg videre. Vi vet fra forskning at barn som faller fra skolen tidlig, også ofte sliter med å få seg utdanning og jobb og ofte også sliter med både psykisk og fysisk helse senere i livet. Det å satse på god utdanning for alle, uansett bakgrunn, livssituasjon og motivasjon til å gå på skolen, er dermed en av de viktigste tiltakene for å bidra til mindre sosial ulikhet i samfunnet vårt. Det er et billig tiltak sammenlignet med at disse barna potensielt ikke får tilstrekkelig skolegang til å klare seg bra senere i livet.

Koronakrisa har minnet oss på hvor urettferdig samfunnet noen gang er, og hvor sårbare de som faller utenfor samfunnet er i møte med kriser. Vi ser fra land som for eksempel USA hvor dramatiske konsekvenser det kan få når man har et samfunn som ikke har et velferdssamfunn som tar vare på alle mennesker, uansett bakgrunn, og vi skal være veldig glad for at vi lever i et samfunn hvor vi har som grunnleggende verdi, som det også er tverrpolitisk enighet om, at alle mennesker skal ha like muligheter til å kunne leve et godt liv, uavhengig av sosial og økonomisk bakgrunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken