Obama har slitt i mange år for å skaffe seg et positivt, internasjonalt ettermæle. Når presidentperioden hans nå snart tar slutt, har han verken fått skikk på økonomien, Afganistan, Irak, IS eller annen internasjonal terrorisme.

Som et siste halmstrå har han grepet begjærlig anledningen til å slåss mot «menneskeskapt, global oppvarming». Her benytter han alle midler, også uredelige. Et eksempel på dette var propagandaturen han nylig hadde til Alaska, der han fikk anledning til å understreke hvor «alvorlig» situasjonen var. Blant annet viste han frem et foto av Exit-breen i «Kenai Fjords National Park» i nærheten av Seward, Alaska. Han uttalte at dette gir et godt varsel om hva vi må forholde oss til når det gjelde klimaendringer (underforstått: menneskeskapte klimaendringer).

Etterpå tok han en tre timers rundtur med båt for å se på «Bear Glacier» (Bjørnebreen). Turen var henlagt til den tiden på året da kalvingen fra disse breene er på det kraftigste. «Helt normalt», sier de innfødte, «bare en idiot ser på denne normale aktiviteten som noe unormalt». Begge de nevnte breene har i lang tid trukket seg tilbake. Folk som bor i nærheten av Exit-breen forteller at det står skilt i nærheten som forteller at breen har trukket seg tilbake de siste 200 år. Fikk Obama fjernet disse skiltene før journalistene slapp til?
 

Alaska har flere isbreer. Hvorfor valgte ikke Obama Hubbart-breen? Dette er den største av i alt åtte kalvende isbreer i Alaska. Hubbart-breen har den leie egenskapen at den vokser, selv om den kalver. Han kunne også pekt på Taku-breen, som er over 1470 meter tykk. Den vokser også, og har i alle fall gjort det siden 1890. Flere andre av isbreene rundt Alaskas «Glacier Bay» øker også i størrelse.

Obama trakk også fram Kivalina, en sandbanke som de føderale myndighetene truet lokalbefolkningen å flytte til for litt over 100 år siden. Ingen ved sine fulle fem ville ha flyttet dit frivillig. Her er det vær, vind og havstrømmer som forårsaker erosjon, ikke menneskeskapte klimaendringer.

Hvor er de kritiske journalistene?

Om Glacier Bay: http://www.nps.gov/glba/faqs.htm

Om Taku-breen: https://en.wikipedia.org/wiki/Taku_Glacier

Om Hubbart-breen: http://pubs.usgs.gov/fs/fs-001-03/