Bodøsyndromet i nord

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skjalg Fjellheim i Avisa Nordlys fortsetter med sitt gnål om Nord Universitet. Dette lille universitetet burde for lengst blitt underlagt/blitt en filial av Det Arktiske Universitet i Tromsø. Det har ingen berettigelse som et selvstendig universitet. Dette er oppgulp fra Fjellheim som vi gjentatte ganger har fått oss servert. Og at han uttrykker folkemeningen i Tromsø, er det liten tvil om. Reprise på reprise. Men han kjenner jo sitt publikum, og derfra er det nok rungende applaus. Likevel, det blir noe krampaktig over de gjentatte forsøk på rive ned det Nordland og Bodø har fått til de senere år. Det er godt politisk håndverk utført av våre politikere supplert av et aktivt samarbeidende næringsliv. Det kan vi som bor her være stolt av.

I Nordlys av i dag skriver en Lars Echroll, Troms Høyre, om uroen rundt Nord Norsk kunstmuseum i Tromsø. Her hudfletter han initiativet fra Nordland/Bodø som ønsker seg, og med en god begrunnelse, en filial lagt til Bodø/Nordland. Det oppriktige ønske er å synliggjøre institusjonen i Nordland på en langt bedre måte enn hva som har vært tilfelle til nå. En god og rimelig intensjon. Echroll har sin mening om det. Han ser på dette positive initiativet som et forsøk på å frarøve Tromsø noe de har, som er deres. Et lett nevrotisk preget innlegg. Har Tromsø noe bra, skal Bodø ha det samme er hans generelle mening.

Av hele mitt hjerte håper Jeg Nordlandspolikere og næringslivet her fortsetter å bygge Nordland i årene som kommer gjennom godt samspill. Det har vært forbilledlig. Å tenke det og å ville det, men å gjøre det, ja det er kunsten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken