Hvem eier søpla i Futelvaparken - og glitret i vannet?

Redbullshit ved Futelva

Redbullshit ved Futelva Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg har posta mange sure innlegg på facebook om forsøpling i friluftsområdene i Bodø. Det slo meg at facebook kanskje ikke er rette plassen å spre denne gallen. Mine venna tar vare på naturen. Det kan tenkes at noen av AN’s lesere er de jeg vil spark på leggen, hvem vet?

Futelvaparken bruker jeg nesten hver dag til rekreasjon (og mange med meg). Hver dag ser jeg nye unødvendige spor etter de få som driter i sine omgivelser. Engangsgriller og plastsøppel i elva, freda perlemuslinger ligger knust på elvebredden og flotte trær er ringbarka – sannsynligvis for å få never/bark til nyklekte bål (ringbarka trær dør).

Det siste jeg har lagt merke til av forsøpling er tomme redbullbokser. De ligger ved stien med jevne mellomrom. Har lurt som faen på hva dette er slags trend. Hvem rigger seg til ved Futelva og drikker Redbull en kald vinterdag? Med jevne mellomrom. Kan det være springere som øker energien i springingen ved å heks i seg energidrikk? Har lagt merke til springere med drikkebelter.

5 gram tror jeg de tomme boksene veier pr. stk. Så det har klart ingen treningsverdi å drasse rundt på dem etter at de er tømt. Hvis det er springerne som er redbullsynderne da.

Rart å tenk på at vi opplyste Bodøfolk med Iris og panteordninger ikke gidder å plukk opp søpla etter oss. Vi har fått skryt i avisartikler for god sortering i heimen. Kanskje en ny diagnose er skapt? Selektiv søppelautisme innenfor friluftsaktivitetsspekteret? Med midlertidige lammelser i de øvre ekstremiteter?

Det grønne skiftet oppfattes som teori og tomme fraser av noen få. En kan jo tenke seg å starte i det små med øvelser inn mot et grønt skifte: Styrk muskulaturen i hender og bakhau for å motvirke lammelser. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags