Kjære Ida, Synne og Håkon: - Tenk dere om!

Parkering: Den nye posisjonen i Bodø bystyre ønsker at et mulig nytt parkeringsanlegg skal legges til kvartal 99 og ikke under Solparken.

Parkering: Den nye posisjonen i Bodø bystyre ønsker at et mulig nytt parkeringsanlegg skal legges til kvartal 99 og ikke under Solparken.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

AproposKjære dere som styrer i Bodø by.

Før dere gjør en fatal beslutning om å droppe parkeringskjeller i Solparken/Rådhusparken og heller vedtar å bygge parkeringshus nedenfor fylkeshuset (NB! Krever rinnlogging med aID) så har jeg en bønn – ta fram kartet over Bodø by en gang til og tenk over hva dere er i ferd med å beslutte.

Dere er nemlig på vei til å vedta en trafikal elendighet.

Sjekk kartet. Da ser dere tydelig at mer parkering ved fylkeshuset vil skape mye ny biltrafikk gjennom sentrum fordi det ligger på feil side av byen.

For hvem skal bruke et slikt anlegg? Ikke vi som bor i Vestbyen i alle fall. Vi går eller sykler på jobb uansett.

Nei, de som vil bruke et slikt anlegg er de som kommer over Rønvikleira, fra Rønvik eller fra Alstad og utover.

La oss ta det punkt for punkt.

De fra Rønvikleira kunne ha svippet opp halve Bankgata, svingt inn i Kongens gate og parkert i Solparkengarasjen.

Det er enklere enn å kjøre gjennom hele Bodø sentrum i Sjøgata, svinge opp Hålogalandsgata, ta en U-sving for å kjøre nedover Hålogalandsgata før de kommer til fylkeshuset. Når de skal hjem igjen, stanger de gjerne gjennom sentrum via Kongens gate og forbi rådhuset.

Jeg passerer parkeringsplassen hver dag og ser det jeg ser.

Så har vi de som kommer fra Mørkved. De kunne svingt inn fra Olav V, litt ned Bankgata, inn Prinsens gate og vel parkert. Og like raskt ut og hjem.

Til fylkeshuset må de kjøre en bue rundt sentrum før de får parkert. Når de skal hjem, så er enkleste vei å kjøre Kongens gate og til Bankgata. Alternativt å kjøre ned i selve kjernen av sentrum for så å ta en slags U-sving for så å ta buen rundt sentrum igjen. Ser det hver dag.

Og samme med de fra Rønvik – som selvfølgelig burde gå eller sykle på jobb de og. De må kjøre gjennom hele sentrum.

Jeg har lest saksframlegg for parkeringskjeller i Solparken/Rådhusparken og studert planene for det nye rådhuset. Det virker som en perfekt match. Både for kommunens ansatte, de som skal besøke det nye rådhuset og ikke minst for alle som trenger parkering i sentrum. For ikke å glemme sykkelparkering under tak.

De blå sa ja til det i vår, men de rødrødgrønne vil snu. Uten noen gode argumenter. Svein Olsen (Rødt) nevnte noe om sykkelveier, men folkene på byplankontoret har flotte planer for sykkel også – i tillegg til parkering.

Om myke trafikanter får bilene i Bankgata eller i Hålogalandsgata er nesten ett fett. Eneste er at det blir færre myke trafikanter som rammes om det blir parkeringskjeller ved rådhuset.

En ting er at byggingen av det nye rådhuset blir mer komplisert – det er mange parkeringsplasser til kommunale kjøretøy som må på plass når kommunen skal samles i et bygg.

Så Ida, Synne og Håkon – tenk dere om en gang til før dere vedtar unødvendig mye biltrafikk i sentrumsgatene.

Hans Trygve Holm, redaktør

Hvorfor vil dere fylle sentrum med biltrafikk?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags