Unik Luftfarts-satsing i Bodø

Av
DEL

LeserbrevDet kunne gjerne stått unik rasering av meningsfylte arbeidsplasser i distrikts Norge.

Den tekniske løsningen er ikke ny, og den brukes i mange sammenhenger rundt om i landet. Men det som er nytt her er jo at Avinor følger opp regjeringens politikk om å avfolke distriktene. Hva er det som er galt med dagens ordning? Det er jo arbeidstakere som med sine to øyner utfører jobben på en utmerket måte, og som har vært heldige å fått jobb på hjemplassen. Vi burde heller hjelpes til å skaffe flere jobber slik at vi fortsatt har et levende distrikt. Jeg ser at sentret skal bygges ca. 500 meter fra terminalbygningen. Hvorfor? Med dagens teknologi kan sentret bygges hvor som helst, ja gjerne om så på en avfolkningstruet småby. Men sett opp mot dagens drift så skal 110milioner brukes til bygget. Så kommer drift og vedlikehold. Og på toppen 60 nye PC arbeidsplasser. Er det noen som ser gevinsten i denne galskapen? Ja gevinsten ligger i tjenester fra private bedrifter som reiser ut/til Bodø på fete gebyr og reiseregninger for å reparere utstyret. Vi har sett denne utviklingen i Fyrverket, Telenor, Forsvaret og sikkert mange flere.

Televerket hadde " Altmuligmann" på alle sin utestasjoner som ivaretok bygningsmassen,kjøretøy og reparasjoner av teknisk art, ofte over telefon. Nå er det slutt og fortjenesten er overført til sentrale aktører som tar seg godt betalt. Gevinst, en tapt arbeidsplass i distriktet.

Hva med Fyrvesnet. Arbeidsplasser som alle var fornøyd med men som måtte sentraliseres. Hvem tjener på dette, ingen. Firmaer som vedlikeholder fyrene koster nok mange ganger det fyrvokterne tjente.

Forsvaret fikk også bitter erfare hva det kostet å erstatte det faste personellet med sivile firmaer sentralt plassert.

Det heter:  Det er ikke for sent å snu. Vi klarer oss nok i Bodø allikevel. Kanskje om noen få år så må bygningen rives på grunn av flytting av flyplassen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags