Styrke, ikke fjerne, Utekontakten

Jørgen Thommesen Fjørtoft sitter i bystyret for Høyre

Jørgen Thommesen Fjørtoft sitter i bystyret for Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevBodø Høyre har som mål gjøre støtteapparatet til ungdom bedre. Derfor har vi vært med på å styrke Utekontakten i årets kommunebudsjett. Utekontakten er et lavterskeltilbud for ungdom i alderen 13 til 20 år. Målet er at unge i skal kunne snakke med voksne som har forståelse for deres situasjon og kan hjelpe dem med å få det bra i hverdag.

For Utekontakten står oppsøkende arbeid særlig fokus. Feltarbeidere møter ungdom der de er, for eksempel i Glasshuset, på skolen eller på fritidsklubben. Poenget er å være på steder en vet at ungdom oppholder seg. Dette er absolutt et uvurderlig arbeid som bidrar til å redde liv. Det er dessverre alt for mange ungdommer som har det vanskelig, og ellers ikke blir sett.

I forkant av budsjettarbeidet for 2019 var det derfor et sjokk at Utekontakten nok en gang var foreslått nedlagt (det er ikke første gangen). Derfor var vi i Høyre i likhet med flere andre politiske partier tidlig ute med å slå fast at det er uaktuelt å fjerne Utekontakten. I vårt budsjett, sammen med Venstre, KrF og MDG (med subsidiær støtte fra FrP) var ikke bare Utekontakten reddet, men vi har også prioritert ekstra midler slik at det kan ansettes to nye stillinger. Flere folk her vil bidra til at Utekontakten får mulighet til å møte enda flere ungdommer. Det vet vi virker.

Utekontakten er bare en av flere satsinger innen arbeid rettet spesielt mot ungdom som gjøres i det nye budsjettet Bodø skal styres på det neste året. Andre prioriteringer som gjøres er å sette av en egen pott til rusfrie arrangementer for ungdom, ansettelse av et nytt kommunalt mobbeombud og et etableringen av et mellomtrinn på Alberthaugen skole.

I tillegg har vi bestilt en sak om hvordan Utekontakten kan organiseres inn i skolehelsetjenesten i stedet for i Barnevernet der de har vært de tre siste årene. Dette mener vi vil bidra til å stryke det forebyggende arbeidet i Bodø betydelig.

Vi heier på Utekontakten. Den er helt uvurderlig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags