Kunnskap for lavere forbruk

Av
DEL

Leserbrev
Bodø SV vil være pådriver for et innovasjonssenter for gjenbruk. Et senter som samler dagens kunnskap om vedlikehold, reparasjon og gjenbruk, samtidig som det utvikles ny kunnskap, basert på behovene i kommunen. Vi trenger et innovasjonssenter med aktører som kan tilby kurs og kunnskapsdeling i bydelene hvor folk bor.

Akkurat nå er det lett å se behovet for kunnskap om omsøm, stopping og reparasjon av klær. Vi har et enormt forbruk av klær. Noen skifter garderoben ut årlig. Det har vært et mantra at bare vi leverer det til gjenvinning er alt vel, i tråd med tanker om sirkulærøkonomi hvor det man «kaster» blir til ressurser for ny verdiskaping. Dette er ikke bærekraftig!

Forbruket vårt må kobles til det økologiske tankesett hvor natur, samfunn og økonomi må være i likevekt for å være holdbart over tid. Det betyr at klærne vi bruker må være produsert uten rovdrift på natur og utslipp av sprøytemidler og tilsetningsstoffer, folk som deltar i produksjonen må ha lønn, rettigheter og samfunnsgoder og vi som forbrukere må betale kostnaden ved å ivareta alle disse verdiene. Da vil klærne bli mer verdifull for oss.

Bodø SV vil også arbeide for etablering av gjenbruksbutikk på kjøpesenter, og at Grønn Miljøhåndbok, hvor man blant annet kan finne lokale reparatører, skal oppdateres jevnlig og være lett tilgjengelig på kommunens nettside.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags