Det er ingen ting som minner om et troverdig og stabilt borgerlig alternativ i bodøpolitikken

Samarbeid: Ann-Kristin Moldjord (Ap), Synnøve Pettersen (SV) og Ola Smeplass (Sp) leder hvert sitt kommuneparti i Bodø, og de vil samarbeide neste periode også.

Samarbeid: Ann-Kristin Moldjord (Ap), Synnøve Pettersen (SV) og Ola Smeplass (Sp) leder hvert sitt kommuneparti i Bodø, og de vil samarbeide neste periode også.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerBodø er en veldig spennende by å leve i for tiden. Endringene skjer fort, og mange ønsker å bidra i videreutvikling av kommunen. Folk som ikke har vært her på en stund kan fortelle at de har utfordringer når det gjelder å kjenne seg igjen.

Bodø skal snart velge hvem som skal styre kommunen de neste fire årene. Det er på høy tid å tenke gjennom hva som er best for Bodø og bodøværingene.

Vi representerer tre partier som stiller oss bak ledelsen vi har hatt de siste fire åra. Etter valget i 2015 ble det utformet en samarbeidsavtale mellom fem partier som sikret flertall for perioden 2015–2019.

To av partiene, Rødt og Miljøpartiet De Grønne, har forlatt denne avtalen og veksler nå mellom å tilhøre flertallet og mindretallet i bystyret. De tre andre partiene, Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet, har stått sammen i hele perioden.

Vi har ikke vært enige i alt, men har innsett at dersom Bodø skal ha trygg kurs inn i framtida er det viktig at vi står sammen over tid og representerer et tydelig og forutsigbart styringsalternativ til de borgerlige.

Opposisjonen i Bodø har vinglet, spesielt etter at budsjettet for 2019 ble vedtatt. De klarte å samle et flertall for et alternativt budsjett, men allerede etter fire måneder er mange av sakene de fikk gjennomslag for blitt reversert.

Hvem som utgjør opposisjonen forandrer seg fra sak til sak, og det er ingen ting som minner om et troverdig og stabilt borgerlig alternativ.

I løpet av de fire siste åra har veldig mye skjedd. Vi har klart å bygge opp fond som sikrer at vi har økonomisk ryggrad til å håndtere uforutsette hendelser som dukker opp i enhver kommuneøkonomi.

Dette er viktig for at vi skal unngå å komme i den situasjonen vi var i 2015. Etter fire år med de blå-blå var det tomme fond og negativ balanse i regnskapet for kommunen.

På tross av skremsel om det motsatte har Ny by-Ny flyplass-prosjektet gått framover i ekspressfart. Byen er i en rivende utvikling. Dette ser vi på alle byggekranene som står som påler på god styring over hele byen vår.

Rønvikjordenes framtid er sikret takket være en ambisiøs avtale med Nordland Fylke. Skoler og veier er bygd. Og Bodø er i ferd med å bli en størrelse på europeisk nivå i kultursammenheng. Det politiske regnskapet vårt forteller at vi har levert på svært mange områder.

Men vi har flere oppgaver vi vil løse! Vi har store ambisjoner for kommunen vår fremover. Vi vil blant annet i fellesskap sørge for at ungene våre får et gratis måltid i løpet av skoledagen.

Dette er et av de absolutt viktigste grepene vi kan gjøre for å jevne ut forskjeller mellom folk og sikrer at ungene våre får mest mulig like muligheter til å lære på skolen.

Vi skal i fellesskap sørge for at våre eldre ikke tvinges til å flytte fra hverandre hvis de blir hjelpetrengende og vi skal sammen sørge for at vi kan bo og leve i HELE kommunen vår.

et har en verdi i seg selv å kunne bo utenfor sentrumskjernen, dette må legge til rette for ikke bare når det gjelder muligheter for pendling men også for bærekraftige arbeidsplasser utenfor sentrum.

Vi representerer tre partier som mener at dagens ledelse i Bodø må få fire år til i posisjon. Ida har vært en svært god representant for Bodø de siste åra. Hun er tydelig og inkluderende. Hun lytter og hun sier fra når det trengs. Hun har visjoner for Bodø, hun ser muligheter og hun har gjennomføringskraft.

I likhet med Ida tror vi på gode fellesskapsløsninger, vi tror på gode ideer og ambisjoner, og vi tror på orden i økonomien. Vi går til valg tre ulike program, men ser at vi har den samme grunntanken: Vi oppnår de beste resultatene når vi jobber sammen over tid og ikke bare tenker kortsiktig på oss selv. Og det gjelder både i politikken og i hverdagen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags