Gå til sidens hovedinnhold

Det er vanskelig å se for seg at Stormens avtale med Geddes ikke får konsekvenser for noen av de involverte

Artikkelen er over 3 år gammel

an på lederplass: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Anger, beklagelse og selvkritikk strømmer mot oss fra ledelsen for Stormen Konserthus. Både styreleder og direktør legger seg skinnflate etter at det ble avslørt at de har ført ordfører, formannskap og Bodøs befolkning bak lyset.

Bakgrunnen er Stormens kontakt med Danny Hayes og Geddes Labs. På direkte spørsmål fra Rødt forsikret Bodøs ordfører formannskapet om at det ikke foreligger noen form for avtale mellom aktørene.

Det igjen var basert på forsikringer hun hadde fått fra styreleder Odd-Tore Fygle.

Også Stormen-direktør Rolf-Cato Raade forsikret offentligheten om at en avtale ikke forelå. Han nektet også media innsyn i saken. Bare timer senere ble avtalen lekket, og Fygle og Raade måtte ut med beklagelser.

Det er lite som tyder på at Stormen, eller Bodø kommune har tapt noe på avtalen som er inngått. Stormen har heller ikke vært alene om en viss naivitet i en tidlig fase av denne saken. Der kan vi alle gå i oss selv.

Men det er ikke der problemet ligger for Fygle og Raade. Problemet er at de, på en måte som kun kan oppfattes som bevisst, har ført sin eier bak lyset.

Nå vet ikke vi hva som ble sagt mellom ordfører og styreleder, men Rødt hadde varslet i god tid på forhånd at de ville ha en orientering om saken i formannskapet.

At ordføreren da forsto det slik at en avtale ikke forelå, er i beste fall en unnlatelsessynd fra styreleders side, i verste fall en direkte løgn.

Hvorvidt det er nok til at Stormens eier, Bodø kommune, mister tillit til styrelederen er opp til kommunen å avgjøre. Men hadde dette dreiet seg om en statlig styreleder som hadde fått statministeren til å forlede Stortinget, ville vedkommende neppe kunnet overleve.

Ekstra ille, særlig for Raade, er det at Stormen har vært anklaget for mye av det samme tidligere; at styreleder og direktør treffer viktige beslutninger i lukkede rom, uten at verken offentligheten eller eieren er involvert eller informert.

Den gang skapte det et folkelig opprør, styreleder gikk av av og dagens posisjon vant et valg blant annet ut fra et løfte om å rydde opp i Stormen.

Ut fra de siste ukers erfaringer, ser de ikke ut til å ha lykkes særlig godt med det.

Det er vanskelig å se for seg at det ikke får konsekvenser for noen av de involverte.

Kommentarer til denne saken