Bodø og Tromsø: Ta ansvar!

Byfornyelse i 2018.360 bygget reiser seg i sentrum.Nye Rådhuset i bakgrunnen.Foto:Tom Melby.HOVEDBILDE

Byfornyelse i 2018.360 bygget reiser seg i sentrum.Nye Rådhuset i bakgrunnen.Foto:Tom Melby.HOVEDBILDE Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg viser til flere innlegg/meningsytringer i AN tirsdag 15. januar i år (Apropos v/Stein Sneve, Nordlands Trompet v/Petter Jørgen Pedersen og Ida Pinnerød samt artikkelen om at det bare er skapt 208 nye jobber i fylket i 2008). 

Alle har som målsetting å påpeke hvordan vi kan bidra til en mer positiv utvikling av Nordland fylke.

Imidlertid kan dette neppe oppnås dersom vi bare er oss selv nærmest. Mangel på samarbeid mellom fylkene i Nord-Norge medfører at vi aldri når fram med en felles stemme til sentrale myndigheter og beslutningstakere.

Eksempel på det motsatte er Vestlandet som har fått gjennomslag for multi-milliardinvesteringer i fergefri kystvei og nå arbeider for oppgraderte vest-øst-forbindelser. Dette begrunnet med næringslivets behov for raske framføringsveier.

Den opplagte muligheten for at Nord-Norges stemme skal høres tydeligere og få større gjennomslagskraft er gjennom samarbeid. Dette bør våre 2 største byer nå ta initiativ til! Nærliggende eksempler på store og viktige saker er fergefri og oppgradert E6, videreføring av Nordlandsbanen samt bedre mateveier fra næringsvirksomheter ved kysten og inn til E6.

Bodø må på sin side være positiv til jernbaneutbygging nordover mens Tromsø må slutte å hakke på Nord Universitet og Nordlandssykehusets utvikling men bidra til å fremme initiativer til utvikling i Bodø og andre steder i Nord-Norge.

Sammen kan vi bare bli mye bedre enn den uproduktive kivingen som pågår i dag.

Hvem er den første ordføreren som tar initiativ til vårt alles beste?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags