Bakstreversk bakgårdsfestival

Partyduo: Staysman & Lazz kommer også til Bakgården for å skape fest og flkeliv.

Partyduo: Staysman & Lazz kommer også til Bakgården for å skape fest og flkeliv.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI helga arrangeres den tredje mini-festivalen Bakgården i regi av Studentorganisasjonen i Bodø.

Festivalen er en bra avslutning på fadderperioden og et flott tiltak. Men hva prøver arrangørene å si – eller ikke si – ved å bare booke menn?

At det ikke har vært mulig å få tak i en eneste kvinnelig artist de tre årene festivalen er arrangert, er vanskelig å tro på.

Av ren nysgjerrighet sendte jeg melding til arrangørene og spurte om grunnen til den manglende representasjonen av andre enn menn på scena. Svaret var som det ofte er – et hakk i likestillingsdebattplata – vi kunne ikke få tak i andre enn menn. De svarte også at de ikke kom til å kvotere kvinner inn i programmet fordi at kvalitet er viktigere enn mangfold.

Der er vi for så vidt enige, kjønn bør aldri få forrang for innhold og kvalitet i en festivals booking. Men å forsvare ubalansen og en fortsatt opprettholdelse av den med unnskyldninger om tilgjengelighet og kapasitet er mildt sagt bakstreversk.

Det ikke er noe problem å øke mangfoldet på scena, hvis man gidder. Som arrangør av en mangfoldsfestival vet jeg at det krever litt ekstra jobb å finne artister utenfor mannsnormen i en mannsdominert bransje, men jeg vet også at det er mulig. Spørsmålet er om arrangørene av Bakgården ønsker å lage en moderne festival? Svarene de har gitt meg tyder på at det ikke er så viktig.

Nord universitet har en egen forskningsgruppe innenfor kjønn-, etnisitet og likestilling. Da er det pinlig at arrangørene og studentorganisasjonen har et så ubevisst forhold til hvor viktig representasjon og mangfold er.

Jeg oppfordrer Bakgården til å strekke seg litt lengre for å jevne ut ubalansen på scena.

Med det sagt: Lykke til og ha en fin festival! Håper på et mer kjønnslikestilt program neste år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags