Vi skal bygge Bodø for bodøværinger!

Astri Dankertsen, 2.kandidat for Rødt

Astri Dankertsen, 2.kandidat for Rødt Foto:

Av
DEL

LeserbrevBodø er ikke lett å ha med å gjøre, sier Arthur Buchardt på folkemøte tidligere denne uka ifølge Avisa Nordland. Med 90 millioner i ryggen fra kommunen og tillatelse til å bygge ut i et tidligere vernet friluftsområde er det vanskelig å forestille seg hva som skulle vært gjort lettere for eiendomsspekulanten fra Drammen.

Fra han kom hit med planene sine, er det nok av dem som har blitt blendet av kjendisinvestorens himmelhøye planer. Vi er snarere overrasket over at Buchardt tror han kan komme til dekket bord og få gjøre akkurat hva han vil, uten kritikk eller motstand.

For oss i Rødt er det vanskelig å synes synd på ham. Når vi skal avgjøre hvordan Bodø skal se ut i fremtiden, må vi tenke mer helhetlig, ikke bare la oss blende av kjendisinvestorer fra sør.

Nå er jo Buchardt godt vant, med et driftsresultat på 37,8 millioner med sitt selskap AB Invest som han eier sammen med sønnen. Eiendelene til selskapet er ifølge Proff verdsatt til 4,8 milliarder kroner.

Hotellet Buchardt planlegger å bygge skal ligge i område som var vernet helt til han presenterte sine planer. I tillegg til å frata bodøværinger grøntareal og turområde, vil det øke trafikken i nabolaget. For oss i Rødt er det viktigere å ta vare på bomiljø og turområder.

Det er forstemmende at krefter i Bodø-politikken vil legge ut den røde løperen for en søkkrik fyr som kommer til byen for å reise et bygg for folk som ikke bor her, for skattepengene til menneskene her i byen.

Spesielt når vi vet at Bodø kommune allerede har trang økonomi. Det er sykehjem og skoler i fleng som kunne trengt en kraftig opprustning, og det er mange vanskeligstilte som kunne trengt en god plass å bo. Det er snakk om prioriteringer, og for oss i Rødt er det viktigere at kommunale bygg er i en forsvarlig stand, enn å blidgjøre hotellkonger utenfra.

Rødt er for bevaring av natur. Friluftsområdene på Rønvikfjellet og en byplanlegging som legger til rette for bo- og næringsaktivitet av og for folk i kommunen. Skattepengene som Bodøs innbyggere betaler inn, skal komme dem til gode, ikke hotellkonger fra sør.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags