Bodø Arbeiderparti bruker Bodø Energi AS som sin egen valgkampkasse

Dagfinn Olsen

Dagfinn Olsen Foto:

Av
DEL

LeserbrevTidligere i sommeren ble Bodøs innbyggere informert om at styret i Bodø energi hadde vedtatt at de skal bruke 24 millioner av selskapets penger på prestisjeprosjektet Europeisk kulturhovedstad.

Det var en svært alvorlig beslutning styret i Bodø Energi fattet med styreleder Morten Melå (AP) i spissen. I realiteten har Melå & co bevilget 24 mill kroner til sitt eget politiske prosjekt og indirekte til seg selv.
Et slikt vanvittig vedtak med påfølgende gavebrev langt utenfor Bodø Energis AS kjernevirksomhet burde ha resultert i at Bodø Bystyre umiddelbart grep inn og stanse beslutningen ved å innkalle til en ekstraordinær generalforsamling, for så å sette inn et nytt styre i selskapet som er i stand til å ivareta Bodø Energis interesser.

Jeg tar som den selvfølge at Bodø Energi neppe har budsjettert med et slikt kulturpolitisk gigantbeløp på sitt 2019 - budsjett, som nåværende styre ønsker å kjører rett inn i et kulturprosjekt.
Slike politiske krumspring bidrar til å skape politikerforakt.
Bevilgningen på 24 mill. kroner til sitt eget politiske prosjekt fra et selskap som skal leve av et positivt omdømme, kaster et mørkt lys over troverdigheten til politisk oppnevnte styrerepresentanter.
Da strømprisen i vinter på grunn av tørke, lave temperaturer og lave vannmagasiner nådde et svært høyt nivå, benyttet Morten Melå’s Arbeideparti svært sterke uttrykk og karakteristikker om dagens regjering, som fikk skylda for høye strømpriser.

Nå er det Bodøs befolkning som enda en gang vil få ei ekstraregning - denne gangen på 24 millioner - i forbindelse med gjenvalg for Ida Pinnerød og Morten Melå.

Innbyggerne i Bodø må ved høsten valg velge partier med politikere som kan forvalte kommunens eierinteresser på en god måte, gjør det riktige prioriteringer og som sørger for at ikke byens innbyggere må betale strømregningen flere ganger.

9. september har du muligheten, kast AP med Ida Pinnerø og Morten Melå ut av bystyret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags