Bygderuta i Helligvær

Av
DEL

LeserbrevJeg er så skuffa over AN, som skriver en sak som er totalt ensidig . De har ikke gitt noen av oss som er involvert mulighet til å utale seg . I tillegg er det som rådmannen opplyser på mange måter totalt feil .
Vi på Helligvær har ei bygderute , som skal serve folk på øyene , den korresponderer med hurtigbåt fra Bodø, ut til øyene rundt i værret. Men det er bare en del av pliktene den utfører.

Dette er en SAMFUNSBÅT! I tillegg til passasjerer og ikke minst postutkjøring, så brukes den som brann og beredskapsbåt ( den har utstyr til dette ) den brukes til syketransport , den kjører til kirke ( som ligger på egen øy ) i glede og i sorg. Og den kjører til kirkegården. Handelsruta til butikken, noe som er viktig for drift av butikken . Den har guidaturer som får tar turister fra fjern og nær ut i vårt vakre øyrike . Det blir snart barn til barnehage og etterhvert skole.

Det er folk som benytter ruta, til og fra jobb , rundt i værret , og ikke minst: Det er hjertestarter ombord, og er den som kan og er ,først ved utrykning til tragiske hendelser .

Rådmannen viser til tall og statistikk, og i antall kjørte mil. Dette kommer som en direkte årsak at den samme mann foreslo- og fikk gjennom, delvis privatisering og tredobling av priser, dette førte igjen avvikling av faste ruter på samfunnsbåten, de kjører nå på signal .

Det er mye som kunne blitt sagt om hvilken "krig" det har vært fra rådmannens side om å få lagt ned båten . Dette er ikke bare nedleggelse av en bygderute , dette er et helt samfunn som står i fare , ved nedlegging av samfunsbåten!

Men det er klart at når budsjettet for drift av båten , går på samme budsjett som beplantning av Bodø by , så taper samfunnsbåten. Vi skal jo tross pynte kulturbyen vår....

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags