«Kunsten å eie et parkeringshus...»

Kvartal 99 en onsdag formiddag i november.

Kvartal 99 en onsdag formiddag i november. Foto:

Av
DEL

LeserbrevRedaktør Børre Arntzen skriver i Bodø By et innlegg om Høyres forslag om å selge Kvartal 99. Vi er glad for at Arntzen setter søkelyset på finansiering og kalkyler for dette prosjektet som ble presset igjennom av ordfører og flertallet i bystyret i en omkamp rett etter valget i 2015. Problemet med artikkelen til Arntzen er at han vinkler saken feil.

Når det stilles spørsmål ved om det er mulig å selge Kvartal 99 til 180 millioner kroner fordi omsetningen pr. parkeringsplass er for lav, så er det en mulig vinkling. Hvis Arntzen derimot har som motivasjon for sitt innlegg å stille kritisk søkelys på kommuneøkonomien og styringen av Bodø kommune så burde spørsmålet vært:

«Hvordan er det mulig å bygge et parkeringshus til 250 millioner kroner og i deretter leie ut plassene til 7 000 kroner pr. plass?»

Hvis Kvartal 99 er bygd til en kostnad som ikke kan realiseres ved salg fordi det ikke finnes et marked verken for salg av eiendommen eller utleie av arealet, så er det uten tvil berettiget å stille kritiske journalistiske spørsmål. Dette kunne Arntzen ha gjort langt tidligere enn når Høyre faktisk foreslår å realisere en eiendom som belaster investeringsbudsjettet til kommunen og påfører driften rente og avdragskostnader.

Bodø Høyre foreslår i vårt budsjett å realisere eiendommer som ikke dekker primære oppgaver i kommunen for til sammen 400 millioner de neste 4 årene. Dette kan bla være Kvartal 99, Dronningens gate 15, Løding skole m.fl. Vi vil gjøre dette for å skape handlingsrom for kommunens primær oppgaver innen for skole, omsorg og samferdsel. Dette er helt nødvendig for å møte både ønsket om å utvikle Bodø videre og for å møte veksten i antall eldre som trenger omsorg.

Så er det viktig å understreke at Høyre ikke foreslår å pløye dette inn i driften av kommunen, men å betale ned på gjelden som vil frigjøre rom for nødvendige investeringer i framtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags