Åpen halvtime i bystyremøtet

Av
DEL

LeserbrevBatteriet Nord-Norge har ved flere anledninger deltatt på åpen halvtime i bystyremøtet. En ting vi har merket oss, er at flere av bystyremedlemmene har mer fokus på andre ting enn presentasjonene under åpen halvtime. Mobiltelefoner brukes flittig og bystyremedlemmene snakker seg imellom.

På Bodø kommunes nettside beskrives åpen halvtime slik. “I starten av bystyrets møter avholdes Åpen halvtime som gir anledning for enkeltpersoner, organisasjoner, lag og foreninger til å presentere seg og si sin mening til de folkevalgte.” Dette er altså en unik mulighet for de folkevalgte til å få et innblikk i hva lokalbefolkningen ønsker at dere vet, gjør noe med eller tar hensyn til i de politiske avgjørelsene som skal tas.

Mange er nervøse, spente og bruker fritiden sin på å presentere sin sak under åpen halvtime. Vi har fått tilbakemelding fra noen av organisasjonene at det opplevdes som at de ikke ble lyttet til. Dette er noe som kan gjøre at folk ikke ønsker å benytte den åpne halvtimen fremover.

På vegne av organisasjonene tilknyttet Batteriet Nord-Norge, ber vi derfor bystyremedlemmene om å legge til side annet arbeid under åpen halvtime, og fokusere på de viktige sakene som blir presentert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags