Forsvaret i fremtiden - 3 mann med pil og bue + 1304 fra Forsvarsbygg!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Herrens veier er uransakelige» står det i Bibelen, nedfelt for en haug av år siden av vitterlig kloke, vise menn. Uten sammenlikning forøvrig, og blant våre upperste politiske ledere, som tilsynelatende har forlatt den verden vi arme ordinære proletarer lever i, er følgende læresetning veien, lyset og livet: «Hærens veier er uransakelige...og Luftforsvarets...og Sjøforsvarets, Heimevernets (HV) og Sjøheimevernets (SHV)».

Vel, for å begynne lokalt, med en konklusjon, i nutiden, her på det blide Sørland og med fare for å virke flåsete proklameres følgende: de upperstes (våre storslagne, vidsynte, velinformerte folkevalgte på Løvebakken) vedtak om å flytte Luftforsvarets skolesenter (LSK) til Værnes synes så langt å være en beslutning fattet enten i affekt, i tilstand av virkelighetsfraværelse/ammetåke...eller som en del av en finurlig politisk hestehandel fra det hinsidige...eller om relokalisering av arbeidsplasser (jfr nedlegging av Bodø Hovedflystasjon til Ørlandet, der økonomien spilte så umåtelig stor rolle men til slutt vil vise seg å være noe så enkelt som løgn, bedrageri, fyllerør og fjas...ring Raske Roger for utdypende kommentar).

I alle disse «forsvarsstuntene» har såkalte «eksperter» har blitt brukt til å strømlinjeforme, effektivisere, rasjonalisere, økonomisere og dandere Forsvarets struktur, spesielt siden 1989, da østblokken «tok helg», muren ble revet og den hete, kalde krigen «kjølnet. Disse "ekspertene" har tilsynelatende blitt hyllet som både Messias, Allah, Buddha, Thor & Odin...og heilage storfe (kyr)...hvilket vi ser resultatene av i dagens komplette lapskaus av struktur, slagkraft og organisering. Mulig dette er en drøy påstand, men vi kan jo se litt på hva disse ekspertene har fått våre upperste til å vedta...(hvorvidt håndsopprekking på Stortinget i respektive saker var forstyrret av Pokemonjakt, ulv på Hedmarken eller et el anna VM, vil ikke bli utdypet da det ikke kan foreligges troverdig empiri i sakens anledning).

Fædrelandsvennen 28 feb (Kristiansandsavis) forteller atter igjen om at Luftforsvarets Skolesenter Kjevik (LSK) er vedtatt voldtatt, decimert, utradert og flyttet til Værnes. Iht artikkelen er "Statssekretær Øystein Bø (H) i Forsvarsdepartementet av en annen oppfatning" enn det artikkelen beskriver...og selvfølgelig er Statssekretær Øystein Bø (H) i Forsvarsdepartementet av en annen oppfatning, fordi Statssekretær Øystein Bø (H) i Forsvarsdepartementet m/venner lytter til de samme «ekspertene» som de alltid har gjort...f.eks. de som anbefalte kjøp av de nå kailiggende, kannibaliserte fregattene innkjøpt fra Spania til 20 mrd. Han lyttet til «ekspertene» ift innkjøp av de eminente NH 90 helikoptre (ennå ikke levert +10 år etter avtalt dato), jau, de som skulle være stasjonert på kystvaktfartøy, men ikke tåler lett bris og bølgehøyde større enn det en kajakk produserer. Disse «ekspertene» som solgte den tipp topp marinebasen Olavsvern til 38 mill (nå utleid til bl.a. russiske «forskningsfartøyer») ...til «ekspertene» som regnet seg frem til at jagerfly i Bodø ble for dyrt og måtte flyttes til Ørlandet...med overskridelser fra det hinsidige. Det lyttes til de samme «ekspertene» (ref NRKs dokumentar for litt siden)  som på liv og død må flytte Orion patruljefly (MPA fly) fra en vitterlig fullt operative Andøya til Evenes, der trengselen er stor, arealet lite og antall milliarder i investeringer ikke lar seg telle på 2 hender...alt for å spare penger ! Hvem er disse «ekspertene», som anbefaler å redusere HV, en forsvarsgren som koster lommerusk å drive, til en kapasitetsmessig "fjert"... »ekspertene» som anbefalte å renne i senk Sjøheimevernet, og med det legge hver eneste fjordtarm øde, med rumpa bar til komplett og fullstendig fri ferdsel i "inn og utvann" ? Hvem er disse "ekspertene", som nå skal voldta utdanningsinstitusjonen LSK, som har fungert så aldeeeles utmerket i etpar+ mannsaldre,blitt mèr rasjonell i drift og strømlinjeformet enn noen gang, som produserer teknikere og befalingsmenn og -kvinner av ypperste klasse. Antar Statssekretær Bø (H) i Forsvarsdepartementet at det bare er å avvikle på LSK og etablere på Værnes dagen derpå og være i full drift med 100% resultat ? En kan ikke annet enn lure på hva Statssekretær Bø (H) i Forsvarsdepartementet m/venner fått i seg av vitaminer og hvor har evnen til realisme tatt veien ? (...en tenker nesten av Tangerudbakken hadde evnet å hoste opp mèr fornuftige løsninger, basert på enkel logikk...men det kan en ikke si...for det er sikkert usaklig, så det skrives bare)

Vel, til alt overmål evner faktisk Statssekretær BØ (H) i FD å skylde på at alt sammen er er Forsvarssjefens største og mest inderlige ønske !...og samtidig, like elegant som en drivende full elefant i Glassmagasinet, unnlater Statssekretær BØ (H) i FD å fortelle at Regjeringen har tatt dobbelt balletak på forsvarssjefen ved å totalt kaldkvæle dennes operative og økonomiske handlefrihet.(...en kan nesten undres på om Statssekretæren var ved sine fulle 4 eller 5 da han kommenterte !)

Forsvarssjefen er servert følgende opsjoner: «du kan velge mellom pest, kolera eller tyfus og uansett hva du velger så er det du som har valgt, og vi, rikets upperste politikere kommer til å skylde på deg, 110% - garantert».

Ut fra alle tafatte, trøstesløse, desperate, argumentasjonsrekkene som har blitt servert fra FDEP m/heiende politikere, kan en ikke annet enn undres på følgende: Hva i himlingens navn og rike er regjeringens egentlige agenda med denne skjendingen av rikets forsvarsevne...og i paranoias navn, hvem er det som dikterer rikets forsvarspolitikk ! ...og tror virkelig statssekretær BØ (H) i Forsvarsdepartementet generelt på det han selv proklamerer !) 

...og så er det så altfor meget mèr å kommentere...å sånn går nu dagan... YIHAAA 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken