Undertegnede er tilhenger av en generell streng asylpolitikk – la det være klart. Det betyr ikke at man legger vekk menneskelige hensyn ovenfor barn, eller ikke kan utvise godt skjønn og raushet i spesielle tilfeller.

For Farida-saken er spesiell. Dette handler først og fremst om ei ung jente som var godt integrert med venner og som gjorde seg flid på skolen. Hun kan ikke lastes for at det eventuelt er blitt begått feil fra hennes foreldre. Saken gikk tre runder i rettsapparatet, og Staten med UNE tapte alle gangene. Da trodde de fleste at fornuften og det medmenneskelige hadde seiret. Men så feil kan man ta.

Utlendingsnemndas (UNE) leder Johan Berg hadde nemlig allerede bestemt seg. Unge Farida skulle for enhver pris ikke tilbake til Norge. Han påstod selvsikkert og arrogant at Afghanistan er et trygt sted for Farida å leve. Som han selv uttalte: «Hensynet til barnets beste er grundig vurdert:» Det er rett og slett ikke til å fatte!

Saken vakte så oppsikt at Kai Eide, som er tidligere FN`s spesialutsending til Afghanistan kom på banen i våres. Han mente bestemt at sikkerhetssituasjonen i landet, inkludert i regionen der Farida bor - overhodet ikke er et trygt sted, i motsetning til det Johan Berg hevdet. Eide uttalte til pressen at behandlingen av Farida var uanstendig.

Opp gjennom årene har det provosert meg at en mengde asylsøkere har fått både oppholdstillatelse, økonomisk støtte og statsborgerskap – men som ikke skulle fått det.

Enten har de vist null interesse av å lære seg norsk, ta del i vår kultur og respektere våre verdier – eller enda verre; bedrevet kriminalitet, men får sone i Norge, og selvsagt bli i landet etter endt soning.

Hva gjelder Farida så virker hennes sak tapt. Vår sittende regjering med Erna Solberg har ikke vist vilje å gjøre noe, men svarer typisk som feige politikere pleier å gjøre: «Vi blander oss ikke inn i det juridiske».

Et nytt skoleår er igang – og fremdeles er det elever og lærere som savner unge Farida. UNE derimot har utvist ren kynisme og en nærmest populistisk politikk.