NRKs plikt til å komme med nøytral informasjon - hvor ble den av?

Ikke målbar temperaturforbedring. Hvorfor alt dette oppstyret?

Ikke målbar temperaturforbedring. Hvorfor alt dette oppstyret? Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I min ungdom skjedde det en gang at jeg og noen kamerater trakk inn i et religiøst vekkelses-telt fordi vi ble overrasket av regnvær. Der fikk vi høre en dramatisk historie som endte godt fordi de involverte ba til Vårherre. Så var det kollekt. Men da var regnværet over, så vi rakk ikke å bli omvendt.

Noe av den samme opplevelsen fikk jeg da jeg var så uheldig å bivåne nyhetene på NRK1 kvelden den 1. juni. Der kunngjorde Trump at han trakk seg fra klimaavtalen som Obama undertegnet i Paris. Her opptrådte NRK som et rent mikrofonstativ for aktivister som Greenpeace, WWF, Bellona, Zero, CICERO m.flere. Her fikk vi brettet ut hvor fælt det var at Trump ikke ville overholde avtalen (utlagt: aktivistene var nå livredde for å miste inntektene sine). NRKs medarbeidere deltok på lik linje i dette vekkelsesmøtet. Intet var lært siden fadesen med den partiske vinklingen av valgkampen til Trump.

Ikke noen kunne fortelle hvor stor temperaturforbedringen ville bli når nå USA velger å snu ryggen til klimareligionen. Det er i henhold til Klimapanelets egne beregninger tale om en ikke målbar temperaturforbedring på brøkdeler av en grad C. Reaksjonene både i Norge (og NRK) og store deler av resten av verden minner mest om religiøst hysteri.

Det er åpenbart at NRK ikke har overholdt sin plikt til å komme med nøytral informasjon. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken