Fiske i Beiarelva

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevGrunneierne for Beiarelva har vedtatt at det skal få tas ut 100 hannlaks over 65 cm. Dette skal tilfalle grunneierne selv.

De som legger igjen penger i Beiarn skal altså ikke få med seg en laks , men den skal heller gå til grunneierne og fastboende? Kun i Beiarn slikt kunne bli vedtatt.

De har innført og tillatt de senere år at folk kan komme innover å leke seg med laksen på halvtimesvis for derfor å måtte slippe den. Det flyter av død fisk nedover elva som følge av denne "sporten". Uetisk og en dyrevelferd og repekt som er lik null.

Oppdrettslaks blir bedøvd før den blir slaktet, men dette såkalte catch an release tillater fiskere å tyne og pine storlaks for å slippe den ut halvskadet og halvdød. Men penger , det skal de ha.

Håper det kan settes i gang en aksjon blant normalt tenkende personer om at Beiarn er vi ferdige med. Har fisket der inne i 50 år , men toppen av fjotteri er visst ennå ikke nådd.

Kan noen presentere styret for grunneierne her inne? Og kan Avisa Nordland for en gang skyld driver litt journalistikk , dvs research og graving i dette?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags